Auto Bild 14/2017 kaupoissa

Auto Bild 14/2017 on ilmestynyt

 

Tuhdissa 84-sivuisessa lukupaketissa on jälleen monipuolisesti uusien automallien koeajoja sekä runsaasti hyödyllistä asiaa.

Tässä muutamia tärppejä uusimman numeron juttutarjonnasta:

 

Ensikoeajo: Citroën C3 Aircross

Aircross tuo tuoretta väriä kaupunkiautojen luokkaan. Siinä yhdistyy SUV-ilme korkeaan istuma-asentoon, ja ominaisuudet on pakattu mukavasti yhteen.

 

Ensikoeajo: Jaguar XF Sportbrake

Euroopan markkinoille suunnattu Jaguar-farkku on dynaamisen tyylikäs vaihtoehto esimerkiksi saksalaisille kilpailijoille.

 

Ensikoeajo: Kia Stinger

Kia on tehnyt sen, mitä siltä ehkä vähiten odotettiin - aidon, takavetoisen Gran Turismon. Koeajoimme kaunottaresta räväkimmän GT:n ja miedomman dieselversion.

 

Koeajo: Subaru XV

XV on kehittynyt sekä jousituksen että tilankäytön osalta tuntuvasti. Madaltunut painopiste vähentävät korin kallistelua kaarteissa.

 

Koeajo: Audi A5 Sportback

Aiempaa terävämpi ulkonäkö tekee A5 Sportbackistä virtaviivaisemman tyylikkään. 1,4-litrainen bensaturbo riittää - jopa hieman yllättäen - miellyttävään kokonaisuuteen.

 

Koeajo: Volkswagen Crafter

Kansainvälisen Van of the Year 2017 -kilpailun voittajaksi valittu Crafter on aiempaa mukavampi ja henkilöautomaisempi ajaa, vaikka kaikki tavara-autolta vaadittavat ominaisuudet ovat kohdillaan.

 

Koeajo: Honda Civic 4D

Sedan-Civicin akseliväli kasvoi uudistuksen yhteydessä kymmenen senttimetriä. Tämä tarkoittaa sitä, että Civic on nyt Accordia kookkaampi.

 

Hyöty: Uudet valomääräykset

Lisävalosäännöt ovat muuttuneet ja lisäkaukovaloja saa nyt asentaa henkilö- ja pakettiauton keulalle 1-3 kappaletta. Voimassa olevat lisävalomääräykset pähkinänkuoressa ja katsaus erilaisiin valovaihtoehtoihin.

 

Hyöty: 10 talvikunnostusniksiä

Listasimme kymmenen pientä ja helppoa auton ylläpitoaskaretta, jotka kannattaa tehdä ennen talven tuloa. Näitä neuvoja noudattamalla säästää rahaa ja parantaa auton kättömukavuutta.

 

Matkailu: Erämaankutsu, Kalkkoaivin autiotupa

Kalkkoaivin autiotupa sijaitsee luonnonkauniissa paikassa matkapuhelinverkon ulottumattomissa. Autiotuvalle johtava vanha saksalaisten huoltotie on paikon samassa kunnossa kuin normaali mökkitie, mutta paikon nelivetoinen maasturi on tarpeen jotta perille pääsee ilman pohjakontakteja.

 

comments powered by Disqus