Auto Bild 15/2017

Auto Bild 15/2017 on kaupoissa

 

Tuhdissa 84-sivuisessa lukupaketissa on jälleen monipuolisesti uusien automallien koeajoja sekä runsaasti hyödyllistä asiaa.

Tässä muutamia tärppejä uusimman numeron juttutarjonnasta:

 

Kultainen Ohjauspyörä 2017

Vuoden parhaat autot kohtasivat Italiassa suositussa testiajosessiossa. Lue paperilehdestä ABS 16/2017 erittäin mielenkiintoiset lopputulokset eri kategorioissa.

 

Kia Proceed -konseptiauto

Hätkähdyttävän näköinen Proceed-coupé suorastaan odottaa sarjatuotantoon pääsyä. Millainen se on?

 

Ensikoeajo: BMW X3 xDrive M40i A

Uusi X3 on kovatasoinen uutuus katumaasturien ylempään luokkaan. Koeajoimme nelivetoisen M40i-painoksen varustettuna 360 hv moottorilla.

 

Koeajo: VW Golf Variant Highline 1.5 TSI EVO 110 kW (150 hv) DSG

Farmari-Golfissa on varsin hyvät tilat ja auto tuntuu itseään suuremmalta. Koeajossa 1.5-litrainen TSI-turbo varustettuna DSG-automaatilla.

 

Koeajo: Nissan X-Trail dCi 177 Xtronic Tekna 4x4

Uusi X-Trail on ulkoisesti hieman kuin korostetummin maastoon suunnattu Qashqai. Katumaasturin käytännöllisyys yhdistyy nelivetoon ja maasto-ominaisuuksiin.

 

Koeajo: Alfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel 210 hv AT8 AWD Super

Nelivetoinen Stelvio on turbodieselinä kiinnostava yhdistelmä, sillä se tarjoaa sekä kovaa suorituskykyä että toisaalta myös ajotaloutta.

 

Koeajo: Volvo XC60 T5 AWD Business R-Design A

XC90-mallia suuresti muistuttava uusi XC60 on ajettavuudeltaan ja tilankäytöltään korkeatasoinen.

 

Koeajo: Skoda Karoq

Karoq on jatkoa Skodan uudelle katumaasturilinjalle. Kodiaqia kompaktimpi tulokas on yllättävän tilava.

 

Kojelauta: Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid 2.0 GDI Business Luxury

Pistokeladattava hybridi on käytännöllinen, sillä sähkön varaustason hiipuessa matkaa voi jatkaa polttomoottorin voimin. Optima Sportswagonin pelkällä sähköllä saavutettava kilometrimäärä on jopa 60 kilometrin luokkaa.

 

Hyöty: Nastarenkaat vai kitkarenkaat?

Valitsenko omaan autooni nastarenkaat vai kitkarenkaat? Kysymykseen ei ole olemassa absoluuttisen oikeaa vastausta, vaan renkaat on valittava omien ajotapojen mukaan. Lue Auto Bildin paperilehdestä hyödyllisiä vinkkejä.

 

Hyöty: Moottorin ja sisätilan esilämmittimet

Moottorin ja auton sisätilojen esilämmittämiseen on tarjolla useita erilaisia vaihtoiehtoja. Esilämmitys parantaa liikenneturvallisuutta ja säästää sekä rahaa että ympäristöä.

 

Hyöty: Talviajo-ohjeita arkiseen ajoon!

Vetotapa ja ajonvakautusjärjestelmä vaikuttavat siihen, miten autoa pitää käskyttää liukkaalla pinnalla. Talviajon perusteet kannattaa joka vuosi kerrata ja talviajoa on hyvä harjoitella vähintään kerran vuodessa.

 

Hyöty: Ostaisinko käytetyn sähköauton?

Onko käytetty sähköauto ongelmajätettä vai onnistunut ostos? Katsastimme käytettyjen sähköautojen tarjontaa Suomessa ja muualla Euroopassa.

 

Hyöty: Euro 6d -pakokaasunormi – mikä se oikein on?

Syyskuusta 2017 alkaen uusien automallien on pitänyt olla Euro 6d -päästönormin mukaisia. Uusien autojen tulee nyt olla ”puhtaita” paitsi dynamometriajossa, myös tieliikenteessä. Lue uusimmasta Auto Bildin paperilehdestä, mikä on jutun juoni.

 

Unelma: Dragster-koulubussin kyydissä

Tällä koulubussilla ei myöhästytä tunnilta! Auto Bildin toimittaja pääsi Westinghouse-suihkuturbiinilla varustetun Jet Dragsterin kyytiin…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus