102-vuotias sai tämän auton uutena – ehti ajaa 1,6 miljoonaa kilometriä!

Klassiset Rolls-Roycet kohosivat hiljattain valokeilaan, kun ryhmä sellaisia vieraili pikaisesti Suomessa. Tämä vanha Rolls-Royce on kuitenkin jotain todella uskomatonta. Voidaan sanoa, että "näitä ei ole kaikilla".

Amerikkalainen herra Allen Swift omisti ja ajoi päivittäin yhdellä ja samalla Rolls-Roycella 82 vuoden ajan! Sitä voi olla vaikea hahmottaa, saati uskoa todeksi.

Massachusettsin osavaltion Springfieldistä kotoisin ollut Allen Swift sai kuvassa komeilevan 1928 Rolls-Royce Piccadilly-P1 Roadsterin isältään aivan uutena.

Auto oli Allenin ylioppilaslahja vuonna 1928.

Swift ajoi Rollsilla jatkuvasti, aina viime vuonna tapahtuneeseen kuolemaansa asti. Siinä vaiheessa Allen Swift oli jo 102-vuotias!

Allen Swift oli mitä todennäköisimmin maailman vanhin uutena ostamansa auton omistaja, ellei jossain vaiheessa toisin todisteta.

Rolls-Royce lahjoitettiin myöhemmin Springfieldin paikallismuseolle. Matkamittariin on kertynyt hieman yli 1,6 miljoonaa kilometriä (1 070 000 mailia), mutta auto toimii edelleen kuin sveitsiläinen kello. Moottori käy äänettömästi kaikilla nopeuksilla ja auto on 82 vuoden käyttöikäänsä nähden myös erinomaisen siistissä kunnossa, siis tarkasti ylläpidetty.

Laskimen avulla vuotuiseksi kilometrimääräksi saadaan 20 998 km (13 048 mailia).

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: Ken Le Prou