1,6 miljoonaa kilometriä Ford Econolinella – katso video!

Paljon ajetut ikikestävät autot ovat aina mielenkiintoisia. Amerikkalainen Doug Schell on luotsannut 1997-mallisella Ford Econoline E-250 -pakettiautolla työkäytössä jo 1,6 miljoonaa kilometriä eli miljoona mailia.

Sarjassamme paljon ajettuja ja vielä täydessä vedossa, amerikkalaisen Doug Schellin luotsaamalla 1997-mallisella Ford Econoline E-250 -pakettiautolla oli työkäytössä ajettu jo 1,6 miljoonaa kilometriä eli miljoona mailia. Videon kuvat otettiin kuitenkin helmikuussa 2008, joten nyt autolla lienee huomattavasti enemmän takanaan, jos se on edelleen ajossa.

Schellin Econolinessa oli kuvaushetkellä edelleen alkuperäinen moottori ja automaattivaihteisto, joita ei ollut kertaakaan kunnostettu. Monet pakettiauton osista olivat yhä alkuperäisiä. Schell kertoi, ettei esimerkiksi ollut 1,6 miljoonaan kilometriin kertaakaan vaihtanut automaattilaatikon öljynsuodatinta ja mainitsee käyttäneensä yksinomaan Valvoline T-Tech -vaihteistoöljyä, joka on vaihdettu noin 50 000 mailin (64 000 km) välein.

Moottoriöljy vaihdettiin noin 10 000 mailin (16 000 km) välein. Koska Schell joutui noilla kilometreillä lisäämään jokaisen täyden tankkauksen yhteydessä myös aika paljon öljyä, moottorissa oli siis aina myös runsaasti puhdasta öljyä. Pisin öljynvaihtoväli oli 55 000 mailia (n. 88 000 km) – vieläpä  normaaliöljyin.

Ensimmäinen äänenvaimennin ja pakoputkiston takimmainen osa vaihdettiin 16.7. 2007, kun taas pakoputkiston loppuosa oli helmikuussa 2008 yhä alkuperäinen. Alkuperäisellä moniurahihnalla pystyi ajamaan yli 500 000 mailia (800 000 km). Ensimmäisten miljoonan mailin kuluessa (1,6 miljoonaa kilometriä) auto petti vain kuusi kertaa: laturi rikkoutui kahdesti, bensiinipumppu kolmesti ja kerran meni pyöränlaakeri.

Yhä käytössä 1,6 miljoonan kilometrin jälkeen olevat alkuperäisosat: moottori, automaattivaihteisto, ylä- ja alavesiletku, vesipumppu...

Samaan kilometrimäärään mennessä vaihdetut osat: 3 bensiinipumppua; 3 kertaa kunnostettu laturi; 2 etujousta ja normaalisti kuluvat etupään osat; 1 jäähdytin vuonna 2004 (mutta yhä alkuperäiset vesiletkut); 3 tai 4 kiilahihnaa; vilkkukytkin; 2 tuulilasia; kuljettajan puolen ulkopeili.

Autossa ei ole vakionopeussäädintä, eikä ilmastointi ole toiminut viimeiseen viiteen vuoteen.

 

Teksti: J. Peltonen

 

Katso video uutterasta työjuhdasta.

 

http://www.youtube.com/watch?v=HjQcN1nq2UU&NR=1