2012 Chevrolet Camaro ZL1: Nopein tähän mennessä! KATSO ESI-ISÄN VIDEO!

Chicagon autonäyttelyssä on parhaillaan näytillä maailman tähän astisista nopeimmaksi arvioitu vuosimallin 2012 Chevrolet Camaro ZL1, jota ruudittaa mekaanisesti ahdettu V8.

Uusimman muskeliauton vuoden 1969 ZL-1-esikuvaa (huomaa: väliviivalla) valmistettiin aikoinaan vain rajoitetut 69 kappaletta.

Maineikkaassa 427-kuutiotuumaisessa isolohko-V8:ssa (7-litraisessa) oli tehoja luokkaa 500 hv. Manuaalilaatikkona oli Muncien valmistama neliportainen.

Jok'ikinen ZL-1 -moottori koottiin tarkkuus-käsityönä, joka vaati 16 tunnin uurastuksen. Työ suoritettiin erityisessä huoneessa, jota Chevrolet Corvetten isä, legendaarinen Zora Arkus-Duntov luonnehti "kliinisen siistiksi".

Tällainen, niin sanottu COPO Camaro (= Central Office Production Order) antoi tehtaalle mahdollisuuden tehdä autoja erityisvapauksin. ZL-1 tunnettiin koodilla COPO 9560 ja sen takana oli jenkki nimeltä Fred Gibb.

Uusin ZL1 (ilman väliviivaa) tuottaa Eatonin mekaanisella ahtimella raikkaat 558 hevosvoimaa ja sitkeyttä 745 Nm, joten 20-tuumaiset takarenkaat saadaan sulamaan alta aikayksikön.

Kaikkia teknisiä tietoja ei kerrota, ennen kuin testaus on saatettu päätökseen kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Nykymallin vaihdelaatikoksi poimittiin kuusinopeuksinen, lyhytliikkeinen Tremec TR-6060 -manuaali, jota vahvistettiin asianmukaisesti sietämään raskaan sarjan vääntöä.

Vauhtipyörä on kaksimassatyyppinen ja kytkin on kaksilevyinen – nämä elementit vastaavat nykyistä Corvette ZR1 -mallia. Renkaina toimivat Good Year Supercar F2 -malliset.

Kaksitoiminen virityspakoputkisto juontuu Corvettesta, sovellettuna. Putkistossa on hauska läppäventtiilijärjestelmä, joten Camarolla voi ajaa kaupunkiliikenteessä vähä-äänisesti. Vasta läppäventtilien avautuminen saa kahdeksan sylinterin upean äänimaailman räjähtämään valloilleen! Kilpailijaksi tehdas asemoi etenkin Ford Shelby GT500:n.

Camaro ZL1:n elektroniseen iskunvaimennusjärjestelmään liittyy kaksi asentoa (Tour ja Sport) ja vauhtien pyörryttämisestä huolehtivat Brembon jarrut. Myös spoilerivarustus vastaa auton voimavarantoja.

Katso myös videolta, miltä alkuperäinen 1969 Camaro ZL-1 kuulostaa!

http://www.youtube.com/watch?v=tzvtmTNCeok&feature=related

Teksti: Auto Bild, J. Peltonen

Kuvat: tehdas