2016 Opel Corsa: 1.3 CDTI siirtyy uuteen aikakauteen

Corsan moottorit ovat entistä hiljaisempia. Lisäksi alhaisimmillaan Corsan yhdistetty kulutus on uudella moottorilla varustettuna vain 3,1 l/100 km.

Ylellisemmässä Cosmossa on vakiona kääntymisvaloilla varustetut kaksoisksenonvalot, jotka ovat harvinainen varuste tässä autoluokassa.

Opelin uuden dieselmoottorien sukupolven pienin on 1,3 CDTI. Sen iskutilavuus, teho sekä vääntömomentti ovat numeroiden perusteella ennallaan. Moottoria on kuitenkin kehitetty merkittävästi. Uudet turbodieselit täydentävät Corsan uudistumisen.

Opelin kaikki uudet dieselmoottorit ovat saaneet lempinimekseen ”Kuiskaavat dieselit”, mikä kertoo voimanlähteiden luonteesta. Alhaisen melutason lisäksi moottorit käyvät tasaisesti ja värinättömästi.

Uudistunut 1,3 CDTI on saatavissa joko 55 kW (75 hv) tai 70 kW (95 hv) tehoisena. Molemmissa suurin vääntömomentti on 190 Nm. Uuden sukupolven ahdin alkaa toimia jo hyvin alhaisilla käyntinopeuksilla, minkä ansiosta moottori vastaa herkästi kaasuun.

Lisäksi ahdin on äänieristetty, mikä sopii muutenkin hiljaisen moottorin yhteyteen. Muita moottoriin tehtyjä muutoksia ovat uusi pakosarja ja kaksoismassavauhtipyörä, joka tasoittaa moottorin käyntiä.

Molempien tehovaihtoehtojen kanssa käytettävä Start/Stop-teknologia alentaa kulutusta entisestään. Polttoainetta säästää omalta osaltaan myös jarrutusenergian talteenotto. Pienimmillään kulutus on tehokkaamman 70 kW kehittävän dieselmoottorin ja ETC-automaattivaihteiston yhdistelmällä vain 3,1 l/100 km ja vastaavat CO2-päästöt ovat ainoastaan 82 g/km.

Muilta osin vajaan vuoden ikäinen Opel Corsa jatkaa uuteen mallivuoteen lähes muuttumattomana. Bensiinimoottoriksi on tarjolla vapaasti hengittävä 1,4-litrainen joko 55 kW (75 hv) tai 66 kW (90 hv) tehoisena.

Mielenkiintoisin bensiinimoottori on uusi kolmisylinterinen 1,0-litrainen suorasuihkutusturbo, joka kehittää 66 kW (90 hv). Se on saatavissa Cosmo-varusteluun myös tehokkaampana 85 kW (115 hv) tehoisena vaihtoehtona. Uusin moottorein Corsan yhdistetty kulutus on vain vähän yli neljä litraa sadalla.

Kaikkein taloudellisimmissa Opel-malleissa on ECT-automaatti. Uuden sukupolven automatisoitu vaihteisto nousee ominaisuuksiltaan lähes perinteisen automaattivaihteiston tasolle, mutta on merkittävästi sitä halvempi vaihtoehto. Modernin elektroniikan ansiosta vaihdot tapahtuvat aiempaa miellyttävämmin. Ajaja voi käyttää vaihteistoa myös käsivalintaisena.

Vakiovarustelu on kattava jo edullisemmalla Enjoy-tasolla. Siitä löytyy hyvä turvavarustelu sekä esimerkiksi ilmastointilaite, kauko-ohjattava keskuslukitus, sähkösäätöiset ja lämmitettävät ulkotaustapeilit sekä sähkökäyttöiset ikkunannostimet etuovissa automaattisella laskulla ja nostolla. Lisämukavuutta tuovat lämmitettävä ohjauspyörä, vakionopeudensäädin nopeusrajoittimella sekä Bluetooth.

Vajaan 200 euron lisähintaan saa Enjoy More -paketin, joka tuo mukanaan 15-tuumaiset kevytmetallivanteet, automaatti-ilmastoinnin, peruutustutkan taakse, ajovaloautomatiikan ja sadetunnistimen.

Ylellisemmässä Cosmossa on vakiona kääntymisvaloilla varustetut kaksoisksenonvalot, jotka ovat harvinainen varuste tässä autoluokassa. Opel Corsa Cosmon voi viimeistellä alle 200 euroa maksavalla Premium-paketilla, johon kuuluvat tuumaa suuremmat kevytmetallivanteet, lämmitettävä tuulilasi, peruutustutkat eteen ja taakse, tummennetut takaikkunat sekä IntelliLink-multimedia kookkaalla 7-tuumaisella värillisellä kosketusnäytöllä.

Vakiovarustelun lisäksi Corsaan saa kuljettajan avuksi uusimpia turvajärjestelmiä, jollaisiin on aiemmin totuttu vain ylempien luokkien kalliimmissa automalleissa. Tällaisia ovat muista Opel-malleista tutut järjestelmät, kuten toisen sukupolven Opel Eye -etukamera liikennemerkkien tunnistuksella, kaistavahti, etäisyydentunnistin, törmäysvaroitin ja pysäköintiavustin.

Opel Corsan hinnat ovat säilyneet vuosimallin vaihdoksessa ennallaan. Ne alkavat 1,4 Ecotec -moottorilla (55 kW/75 hv) varustetun kolmiovisen Enjoyn 14 369 eurosta. Uudella 1,3 CDTI-moottorilla varustettujen Corsien hinnat lähtevät 17 053 eurosta.

Kaikkien (pois lukien Corsa OPC) Opel Corsa-mallien hinnat ECT-automaattivaihteistolla varustettua 1,3 CDTI Cosmoa (70 kW/95 hv) myöten jäävät alle 20 000 euron.