322 km/h ja nollasta sataan alle neljässä sekunnissa – siis mikä se on?

Detroitista ilmestyy täysin ennen kokematon, mutta perinteisen näköinen muskeliauto, Equus Bass 770. Se lyö kiilaa perinteisten muskeliautojen leiriin.

Rajuluonteinen, käsityönä valmistettava muskeliuutuus tottelee nimeä Equus Bass 770. Fastback-korinen luomus näyttää ulkoa päin ovelalta sekoitukselta suosituimpia eri merkkisiä amerikkalaisia 1960- ja 1970-luvun muskeliautoja.

Michiganin osavaltiossa valmistettavan Equusin siekailemattomana tarkoituksena on iskeä kuluttajien makuhermoon uusimpien Ford Mustangien, Chevrolet Camaroiden ja Dodge Challengerien erikoisversioita vastaan.

Equus Bassin tekniikka edustaa koeteltua kovan luokan V8-tekniikkaa, sillä alumiinisen konepellin alla jylisee 649-hevosvoimainen ja Corvette C6 -mallin ZR1 6.2 V8.

Keulan ja perän ilmeessä on selkeitä viitteitä sekä Dodge Challengeriin että Ford Mustangiin, sivuprofiilin ja mittasuhteiden asettuessa lähelle Ford Mustang Fastbackia.

Alumiinia ja hiilikuitua koriosissa hyödyntäen Equus Bass 770:n omamassa saatiin 1 655 kiloon, joka on keskimäärin 150 kiloa vähemmän kuin nykypäivän Challengerissa.

Equus Bass 770 on myös tavallista nopeampi muskeliauto, sillä sen huippunopeudeksi ilmoitetaan 322 km/h. Lisäksi se kiihtyy 0–100 km/h armottomassa noin 3,7 sekunnissa.

Nopeaan ajoon Equus Bass 770:ssä on säädettävät iskunvaimentimet, luistonestojärjestelmä ja paljon muuta mukavaa. Vaihdoista huolehtii kuusiportainen kaksikytkinautomaatti.

Ohjaamossa (2+2) on nahkaisten GT-istuimien ohella upeat tyylin mukaiset päänäytöt, neljä lisämittaria konsolissa sekä lukuisia hienoja yksityiskohtia alumiinista ja hiilikuidusta.

Sisätilojen räätälöinti asiakkaan maun mukaisesti toki luonnistuu.

Equus Bassin ohjauspyörästä on muokattu taitava yhdistelmä nykyajan vaatimusten edellyttämää turvarattia yhdistettynä klassiseen GT-ohjauspyörään.

Equus Bass 770 maksaa varustelun mukaan Yhdysvalloissa noin 188 000–215 000 euroa.

Katso ja kuuntele videolta, millainen voimanpesä Equus Bass 770 todella on.