7-vuotias Petra voitti museoikäisen Toyota Corollan arpajaisissa

Auto- ja tieliikennemuseo Mobilia laittoi keväällä käyntiin arpajaiskampanjan, jonka päävoittona oli Toyota Corolla vm. 1971. Nyt arvonta on suoritettu ja auto luovutettu voittajalle. Arpaonni kohtasi seitsemänvuotiasta Petra Huhtakalliota, joka asuu Kangasalan Huutijärvellä.

Petra on museo-Corollan uusi omistaja. Kuva: Tommi Aromaa

Mobilian lähistöllä asuva Petra vierailee perheensä kanssa usein Mobiliassa. Voittoarpa ostettiin elokuisen Rautalankaa ja jenkkirautoja -tapahtuman yhteydessä. Vanhat autot eivät ole Petralle tuttuja vain automuseosta, sillä perheessä on ennestään runsaasti autoharrastusta. Corolla jääkin perheen kesäautoksi, ja se ajellaan syksyn kuluessa talvisäilytykseen mummolaan Kärsämäelle.

Vaikka arpavoitto olikin hieno juttu, Corolla ei ole aivan Petran ykkösmerkki. Hän haaveilee sinisestä Volvo-kuorma-autosta, sillä hänestä tulee isona ammattikuljettaja. Reippaan koululaisen ykkösharrastus on jääkiekko, jota hän pelaa Kisa Eaglesien riveissä. Joukkueen ainoan tytön into jäälle on kova, ja koko kesä on treenattu ahkerasti asfaltilla.

Corolla hankittiin Mobiliaan vuokra-autokäyttöön seitsemän vuotta sitten. Nyt vuokra-autojen määrää on päätetty vähentää, ja Corolla päätyi arvottavaksi. Mobilia käyttää arpajaisten tuotot lasten liikennepuiston polkuautojen uusimiseen.