90-vuotias rouva ajaa Mercury Comet Calientea joka päivä – katso video!

Rva Veitch on jo 90-vuotias, mutta ikä ei estä terävää iso-isoäitiä ajamasta edelleen Floridassa. Hänen autonsa on 1964 Mercury Comet Caliente 2 d Hardtop, joka maksoi uutena $3 289 eli vähemmän kuin hallituksen antama $4500 romutusraha tänä päivänä.

Tässä ehdottoman hieno esimerkki siitä, ettei kannata jähmettyä vanhoilla päivillä paikoilleen ja menettää liikuntakykyä, vaan pysytellä jatkuvasti mukana menossa ja liikkeessä.

Rva Rachel Veitch on jo 90-vuotias, mutta ikä ei estä terävää iso-isoäitiä ajamasta edelleen Floridassa. Hänen autonsa on 1964 Mercury Comet Caliente, joka maksoi uutena $3 289 eli vähemmän kuin hallituksen antama $4500 romutusraha tänä päivänä.

Vanhan rouvan mukaan Caliente on ollut parempi kuin hänen kolme aviomiestään: se ei ole koskaan valehdellut, ei koskaan tehnyt kepposia ja siihen  on sina voinut luottaa. Moottorina on luotettava, kompakti 260 kuutiotuumainen V8.

Nyt matkamittarissa on jo yli miljoona kilometriä (600 000 mailia)! Rouva on pitänyt huolen, että huoltokustannukset pysyvät hallinnassa: hän maksoi aikoinaan Midas-ketjun pakoputkiasentamossa $42,23 äänenvaimentimesta, jolle myönnettiin elinikäinen takuu – ja kyllä kannatti, sillä Midas on sittemmin vaihtanut vaimentimen 7 kertaa!

Samanlainen sopimus tehtiin JCPenney-firman kanssa: se on vaihtanut ilmaiseksi 17 akkua. Vaikka JCPenneyllä ei enää olekaan autotarvike-osastyoa, he kunnioittavat vanhan rouvan aikanaan solmimaa sopimusta – sitä kutsutaan reiluksi peliksi!

Sitten on Searsin tavaratalon kanssa tehty vastaava sopimus, koskien iskunvaimentimia. Sears on vaihtanut ne ilmaiseksi kolme kertaa. Kaikki eivät oivalla tai muista käyttää sellaisia loistosopimuksia, mutta Rachel on muistanut – säntillisesti.

Autotuokion päätteeksi ikinuori Rachel ottaa 70-luvun LA-puhelimen, virittää kanavan 19 ja kysyy: "Onko siellä ketään?" mutta kuuluu vain rätinää. Hetkeäkään miettimättä rouva virnistää: – Ne taitaa kaikki olla poistuneet vahvuuksista.

Kerran Rachel kokeili, miten Caliente kulkee 200 km/h. Hänestä on 90-vuotiaanakin tavattoman hauskaa esitellä autoa innostuneille ja hänen unelmanaan olisi tavata toinen autoharrastaja, Jay Leno. Toivottavasti toive vielä toteutuisi.

Kun haastattelija kysyy, onko auton ilmastointilaite jälkiasenteinen, rouva korjaa sen olevan tehtaalla asennettu. Muisti ja asiantuntemus ovat yhä huipputasoa!

 

Teksti: J. Peltonen

 

http://www.youtube.com/watch?v=RJc5NxtoGAQ&feature=related