Abarth 695 Tributo Ferrari: Keltainen salama!

Kun kaksi legendaa, Abarth ja Ferrari, lyövät kytkinlevyt yhteen, ei voi syntyä muuta kuin ihmeellisiä asioita. Erikoissarjana valmistettava Abarth 695 Tributo Ferrari esitellään Genèven autonäyttelyssä, ja kyseessä on kunnianosoitus Maranellon kalustolle.

Formula-kuljettajista Fernando Alonso ja Felipe Massa ovat jo ehtineet tilata itselleen omat Tributo Ferrarit.

Moottorina on 1.4 T-Jet (180 hv), joten keltainen leimahdus pinkaisee nollasta sataan alle seitsemän sekunnin ja kykenee kiitämään 225 km/h. Turbomoottorin jatkeena on automatisoitu käsivaihteisto ohjauspyörän vaihtosiivekkein. Näin Alonso ja Massa pääsevät joka hetki Formula 1 -tunnelmiin. Keulalla luotetaan nelimäntäisiin jarrusatuloihin, yhdessä Brembon jäähdytettyjen levyjarrujen kanssa.

Alla pyöriville 17-tuumaisille Ferrari-Design -aluvanteille on kietaistu 205/40 ZR 17 -kokoiset renkaat. Tärkeänä yksityiskohtana Record Monza -virityspakoputkisto laulaa 3000 kierroksesta kuin Pavarotti – tosin Lucianoa pahemmalla mörinällä.

695 Tributo Ferrarin saa erikoisväreissä, joihin kuuluvat keltainen Giallo Modena sekä Abu Dhabi Blue – jaba daba duu!

Matkustamossa tunnelmaa lisäävät Jaegerin mittarit, kevennetyt, nahkaverhoillut urheiluistuimet ja racing-polkimet. Varustukseen liittyvät myös kaksois-ksenonit.

Abartheja on ylipäätään lupa toivoa kovasti Suomeenkin. Ehkä vielä tämän vuoden aikana?

Auto Bild