Ahtautumisennätys Volkkariin

Uusi ja ensimmäinen up!iin ahtautumisen maailmanennätys on syntynyt. Samalla tuli todistettua, että pieni voi olla suurta. Neljän hengen 3,54 metriä pitkään, 1,64 metriä leveään ja 1,48 metriä korkeaan autoon mahtuu yhteensä 16 ihmistä: kaksi matkatavaratilaan, yksi kojetaulun päälle, seitsemän takapenkille, neljä etupenkille ja kaksi jalkatilaan.

Uusi ja ensimmäinen up!iin ahtautumisen maailmanennätys on syntynyt. Samalla tuli todistettua, että pieni voi olla suurta. Neljän hengen 3,54 metriä pitkään, 1,64 metriä leveään ja 1,48 metriä korkeaan autoon mahtuu yhteensä 16 ihmistä: kaksi matkatavaratilaan, yksi kojetaulun päälle, seitsemän takapenkille, neljä etupenkille ja kaksi jalkatilaan. Ahtautumisennätyksestä vastasi Volkswagenin tiedotusosaston henkilökunta Wolfsburgissa.

Ahtautumisennätyksiä on tehty toki ennenkin: 1950-luvulla oli suosittua ahtautua puhelinkoppiin. (”Mikä on puhelinkoppi?”, kysyy tässä vaiheessa juniori.) Sitten kokeiltiin Kuplaa, johon Australiassa mahtui ainakin 17 Kupla-harrastajaa. Tämän ennätyksen rikkoivat 2010 kentuckylaiset Kupla-fanit, joita ikoniin mahtui 20. New Beetleen ahtautumisennätys on 27 vuodelta 2001.

Mitähän tulevaisuus tuokaan vielä tullessaan!

 

Kuva: tehdas