Aikakapselissa ollut 1957 Plymouth Belvedere edistyy – katso 2 videota!

Tulsassa 50 vuotta aikakapselissa levänneestä 1957 Plymouth Belvederestä ei ole kuultu mitään vuoden 2008 jälkeen. Mitä oikein on tapahtunut? Katso kaksi videota, joista ensimmäinen nostotapahtumasta 2007 ja lisäksi autoa "kevytentisöivän" Dwight Fosterin haastattelu.

Aikakapseli on suljettu sylinteri ja laatikko, johon voidaan tallentaa jollekin aikakaudelle tyypillistä materiaalia jälkipolvia varten. Tyypillisesti aikakapseli voi olla suljettuna määräajan, esimerkiksi 50 tai 100 vuotta.

Miss Belvedere on Tulsassa, Oklahoman osavaltiossa, USA:ssa ylös nostetun 1957 Plymouth Belvedere Sport Coupen lempinimi. Yksilö asetettiin aikakapseliin Tulsan osavaltion 50-vuotisjuhlissa, ja auto lepäsi suunnitellusti 50 vuoden jakson, Tulsan oikeustalon pihamaan nurmikon alla. Se nostettiin viimein päivänvaloon 14. kesäkuuta 2007, juhlavassa tilaisuudessa, johon osallistui ainakin 10 000 ihmistä, mukaan lukien allekirjoittanut.

1957 Belvedere valittiin aikakapseliautoksi varsinkin siksi, koska se edustaa oman aikansa edistyksellistä Virgil Exner -muotoilua, ja jotta vuoden 2007 ihmiset ymmärtäisivät, miten vuonna 1957 katsottiin tulevaisuuteen.

Yksilöllä, joka laskettiin betonisarkofagiin, on matkamittarissa vain 4 mailia. Betonisarkofagi valittiin kai siksi, koska sen arveltiin Kylmän sodan aikana sietävän atomipommin vaikutukset. Sarkofagi ei valitettavasti ollut vesitiivis, vaan pohjavesi nousi siihen ja turmeli hienoa Plymouthia suuresti. Tämä oli suuri vahinko, sillä hermeettinen sulkeminen tunnettiin vuonna 1957 Yhdysvalloissa.

Hot rod -rakentaja Boyd Coddington teameineen oli noston jälkeen paikalla Tulsan messukeskuksessa, tarjoutuen käynnistämään Belvederen moottorin.Auton kunto ei mahdollistanut sitä.

Betonisarkofagin lisäksi oli ilmatiivis betonisylinteri, jonkia sisälle asetellut esineet, kuten äänilevyt, kartat ja USA:n lippu, olivat kuin uusia. Belvedern tavaratilasta löytyi laatikollinen vuoden 1957 olutta ja bensiinikanisteri, jossa oli yhä sen aikaista korkeaoktaanista, lyijyllistä bensiiniä. Sitä oli aikomus käyttää auton käynnistykseen.

Kanisterillinen oli laitettu vuonna 1957 siltä varalta, että vuonna 2007 ei olisikaan enää bensiiniä tai, kuten sen aikainen pormestari totesi, jos autot sattuisivat olemaan ydinkäyttöisiä.

Otsikkokuvassa näitä tarvikkeita lastataan parhaillaan tavaratilaan ennen metallinsuojarasvaa, suojapeitteitä sekä sulkemista betonisarkofagiin.

Belvederen oli myös tarkoitus toimia palkintona arpajaisissa, jossa vuonna 1957 sai arvata Tulsan kaupungin asukasmäärän 14.6.2007, nostopäivänä. Voittaja tai tämän jälkeläiset, joka osuisi lähimmäksi, voittaisi auton.

Oikeat vastaukset olivat auton hansikaslokerossa. Lähin arvaus, jonka antoi Raymond Humbertson, oli 384 743 vastaan todellinen lukema, 382 457 asukasta. Humbertson ehti kuitenkin kuolla jo 1979, eikä hänellä enää ole kuin kaukaisia sukulaisia.

Marraskuussa 2007 Humbertsonin sukulaiset kuljetuttivat Plymouthin New Jerseyn osavaltiossa sijaitsevaan yhtiöön nimeltä Ultra One, joka on erikoistunut tehokkaaseen ruosteenpoistoon ja siihen liittyviin aineisiin. Kyseessä on myös entisöintiyhtiö.

Ruosteenpoistoaineen ajatuksena on poistaa vain ruoste, jolloin alla olevat metalli- ja maalipinat sekä mahdolliset tarrat jäävät koskemattomiksi. Alkuvaiheen stabilointivaihe kesti kuukausia ja sen puitteissa jouduttiin poistamaan erittäin työläästi Cosmolene-suoja-aine sekä lieju, jotka peittivät Belvedereä.

Autoa ei aiota kokonaan entisöidä, mutta on ollut puhetta ainakin voimansiirron ja sähköjärjestelmän palauttamisesta toimintakuntoon.

Missä nyt edetään? Onko projekti pysähtynyt tuntemattomasta syystä kokonaan? Toukokuussa 2009 Ultra One -yhtiön omistaja Dwight Foster antoi haastattelussa uutta tietoa Belvederen kunnostusvaiheista. Ulkopinnat oli tuolloin puhdistettu ruosteesta ja liejupaakuista.

Foster kertoi hankkineensa  ruosteettoman 1957 Plymouth Savoyn, josta saadaan tarvittavia osia Miss Belvederen kunnon lisäheikkenemisen estämiseksi. Belvederen runko ja tavaratilan alaosa ovat niin heikot, että ne korvataan Savoyn vastaavilla.

Miss Belvederen sytytysjärjestelmä on umpiruostuneena kelvoton, joten Savoy astuu siinäkin kohdin apuun. Keväällä 2011 otetuissa kävijäkuvissa näkyy ainakin uusittuja ikkunalistoja, joten suunnitelma edistyy hitaasti, mutta varmasti.

Foster sanoo arvelevansa, että Miss Belvederen moottori voitaisiin vielä saada toimintakuntoiseksi; sitä ennen koko voimansiirto joudutaan läpikäymään.

Dwight Fosterin mukaan Miss Belvedere saattaa olla mahdollista palauttaa kuntoon, joka vastaisi autoa, ellei pohjavesi olisi noussut betonisarkofagiin.

 

Teksti: J. Peltonen

http://www.youtube.com/watch?v=4ZNosanjeEE

http://www.youtube.com/watch?v=TNPx8jKX1fA