Aiotko hakea käytetyn Jaguar XK8 Convertiblen Saksasta? Katso myös yllätysvideo!

Arvonlasku liittyy ikävä kyllä keskivanhoihin Jaguareihin yhtä tiiviisti kuin turska perunoihin Fish & Chips -ateriassa. Auto Bild teki testin käytetyllä Jaguar XK8 Convertiblella ja suunnisti Dat Autohausiin, Bremeniin – siellä nimittäin oli myynnissä yksilö 9 690 eurolla.

Arvonlasku liittyy ikävä kyllä keskivanhoihin Jaguareihin yhtä tiivisti kuin turska perunoihin Fish & Chips -ateriassa. Auto Bild teki testin käytetyllä Jaguar XK8 Convertiblella ja suunnisti Dat Autohausiin, Bremeniin – siellä nimittäin oli myynnissä yksilö 9 690 eurolla.

Onko kyseessä unelma-automalli vai painajainen? Ajossa korin vääntöjäykkyys jättää toivomisen varaa ja kori vavahtelee pienimmistäkin tien epätasaisuuksista.

Mukavaa taas ovat matkustamon jalopuu ja nahka, V8:n murina kiihdytyksissä sekä viisiportaisen automaatin sujuva toiminta. Ennen mahdollista ostopäätöstä täytyy brittikissa kuitenkin viedä kuntotarkastukseen.

Kuntotarkastuksen jälkeen on edessä Saksassa ainakin 2000 euron lisäkustannukset: keulan jarrulevyt sekä -palat ovat aivan tiensä päässä, samoin raidetangonpäät. ABS-jarrut, ASR-luistonesto tai ESC-järjestelmä eivät ole toimintakuntoiset. Ja jos haluaa virheettömän maalipinnan, saattaa joutua turvautumaan kalliiseen ylimaalaukseen.

Todettakoon, ettei XK8 ole ongelmineen yksin, sillä sellaisissa kilpailijoissa, kuten Porsche 911 tai Mercedes-Benz SL esiintyy niissäkin ongelmia. Voidaan sanoa, että parempi yksilö takaa aina paremmat kaupat.

Jos lähdet etsimään Saksasta tuotavaksi XK-kasia, kannattaa tutkia mieluummin 15 000 euron luokasta ylöspäin. Sieltä löytää yksilöitä, joihin ei ei vielä joudu tekemään arvokkaita korjauksia.

Videolla nähdään mielenkiintoinen esimerkki moottorinvaihdosta: 1999-malliseen Jaguar XK8:aan vaihdettiin alkuperäisen 4-litraisen V8:n tilalle 392-kuutiotuumainen Chryslerin 6,4-litrainen alumiininen Hemi V8, joka rakennettiin suoraan laatikosta.

Lähtökohta-autona käytettiin alkuperäistä, 20 000 mailia ajettua Convertiblea, johon samalla tehtiin erillinen apurunko. Uuden kaksoispakoputkiston lisäksi tietenkin myös kardaaniakseli jouduttiin rakentamaan. Jännittävästä toteutuksesta vastasi Paul's Garage, Westfield, New Jersey, USA.

 

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=DJBlzHfBSe0