Aito BMW X1 ja sen Kiina-kopio tuotantoon 2012

Täysin varmaa on, että oikeaa BMW X1 -mallia ryhdytään valmistamaan myös Kiinassa vuonna 2012. Asian vahvisti BMW-pomo Norbert Reithofer jo huhtikuussa 2010. Siksi onkin perin kummallista, että kiinalainen autoportaali Auto Sohu on ehättänyt näkemään ensimmäisen, kompaktin BMW-katumaasturin jo nyt...

Täysin varmaa on, että oikeaa BMW X1 -mallia ryhdytään valmistamaan myös Kiinassa vuonna 2012. Asian vahvisti BMW-pomo Norbert Reithofer jo huhtikuussa 2010. Siksi onkin perin kummallista, että kiinalainen autoportaali Auto Sohu on ehättänyt näkemään ensimmäisen, kompaktin BMW-katumaasturin jo nyt.

Hetkinen! Mitäs tämä oikein on? Avauskuvan metallinruskea, nelivetoinen kompakti-SUV ei muuten olekaan mikään BMW X1, vaan kiinalaisen Brilliancen valmistama lähes-klooni – aivan samasta aiheesta. Brilliance A3 debytoi huhtikuussa Shanghain autonäyttelyssä.

Yhteys ilmenee etenkin sivuprofiilissa, mutta myös keulailmeessä on riittävästi viitteitä. Jopa koriväri voisi hyvin olla BMW:n käyttämä Marrakeschbraun.

Brilliancen moottoreiksi tulevat 1,6- ja 1,8-litraiset bensiininelikot.

Auto Bild