Ajankohtaista Uudeltamaalta: Virheettömiä autonosia suomalaisella mittausteknologialla

Mapvision varmistaa, että tuotantolinjalta tulevat autonkorit ja komponentit ovat priimatavaraa. Vastaavaa järjestelmää ei maailmassa ole.

Konalassa Helsingissä sijaitseva Mapvision valmistaa ja toimittaa suoraan tuotantolinjalla käytettäviä in line -mittalaitteita autoteollisuudelle. Yrityksen ratkaisuja käytetään autonosatoimittajien kori- ja alustaosien geometrisen laadun valvontaan suurilla tuotantolinjoilla. Mapvisionin asiakkaita ovat autoteollisuuden isot alihankkijat, kuten Gestamp, Magna ja Benteler, sekä autojätit Daimler ja BMW omilla komponenttitehtaillaan.
Mittalaitteet perustuvat yrityksen omaan teknologiaan ja niitä myydään maailmanlaajuisesti – eniten Saksaan, Kiinaan ja Yhdysvaltoihin. Vuonna 1987 perustetun Mapvisionin liikevaihto on yli kuusi miljoonaa euroa ja kovassa kasvussa. Yritys työllistää noin 50 henkeä ja uutta henkilöstöä palkataan tasaiseen tahtiin.

Digitaaliset menetelmät perinteisiä parempia

"Tuotteemme on kuvamittaukseen perustuva mittausjärjestelmä, joka koostuu laitteistosta, mittausohjelmistosta sekä tulosten analysointi- ja visualisointiohjelmistoista. Mittausprosessi on puhtaasti ohjelmistopohjainen, eikä mittaamiseen tarvita yhtään liikkuvaa osaa. Ratkaisumme on digitalisoinut geometrian mittaamisen ja laadunvalvonnan. Keskeinen osa pakettiamme on järjestelmien asennus, koulutus, konsultointi ja käyttöpalvelut", kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Lasse Paakkola.

Hitsattujen kokoonpanojen hitsausprosessien säätäminen kohdalleen on perinteisin menetelmin vaikeaa ja hidasta. Satunnaisesti syntyviä viallisia osia ei saada kiinni otospohjaisella laadunseurannalla. Vaadittavan laatutason saavuttaminen ja ylläpitäminen on hankalaa, ja laatupoikkeamista aiheutuvat kustannukset ovat olleet alihankkijoille tuntuva rasite.

Ainutlaatuista suomalaista osaamista

"Olemme ainoa yritys maailmassa, joka on saanut monikamerajärjestelmään perustuvan optisen mittaamisen toimimaan teollisessa ympäristössä. Meillä ei ole kilpailijoita, jotka käyttäisivät samaa teknologiaa. Järjestelmän tuottaman datan avulla tuotantoprosessit pystytään säätämään kohdalleen ennennäkemättömän tehokkaasti. Lisäksi järjestelmän suorittama täydellinen lopputarkastus estää geometrisesti huonojen tuotteiden toimittamisen."

"Tärkeimmät kilpailijamme ovat perinteiset menetelmät, kuten koordinaattimittauskoneen käyttö linjan säätämiseen, sekä mekaaniset tulkit tai otospohjainen laadunvalvonta lopputarkastuksessa. Sen lisäksi samasta markkinasta kilpailevat robotin kannattelemat stereokamera-anturit sekä laserskannaukseen ja robotteihin perustuvat mittausjärjestelmät. Niiden tarkkuus ja mittausnopeus ovat kuitenkin selvästi heikompia."

Aasian markkinoille kumppanin kanssa

Kesäkuussa 2016 suuri japanilainen mittausjärjestelmävalmistaja Mitutoyo hankki osakevähemmistön Mapvisionista.

"Olemme myyneet jo jonkin aikaa järjestelmiä Kiinaan, lähinnä eurooppalaisten toimijoiden Kiinan-tehtaille. Japanissa ja Koreassa on tuotteillemme huomattava markkinapotentiaali, mutta sinne on vaikea päästä. Kumppanuus Mitutoyon kanssa avaa meille oven näihin suuriin autontuottajamaihin. Yksi autoteollisuuden tuotannon megatrendeistä on mittaamisen siirtyminen laboratoriosta suoraan tuotantolinjalla tapahtuvaksi. Mitutoyolle onkin strategisesti tärkeää panostaa in line -mittaamiseen. Me tarjoamme Mitutoyolle sen tarvitsemia tuotteita ja osaamista tälle kasvavalle laadunohjauksen alueelle", Lasse Paakkola sanoo.

Tekes on rahoittanut Mapvisionin tuotekehitystä useissa projekteissa.