Ajetaanko tulevaisuudessa näin näyttävillä Citroëneilla?

Citroën Divine DS -konseptiauto edustaa DS-mallin geeniperimää. Merkin hermokeskuksessa Pariisissa muotoillussa ja valmistetussa konseptiautossa on kaikki DS:n ominaispiirteet.

Kooltaan kompaktin (pituus 4,21 m) neliovisen Divine DS:n muotokieltä korostaa korin matta metallinharmaa väri.

Muotokieli koostuu DS-mallistolle tyypillisistä graafisista muodoista ja vahvoista, aistikkaista korilinjoista. Kuvioissa ovat "DS Wings" eli siipimäisiksi muotoillut korkeat etukulmat, jyrkästi kaartuva sivuprofiili sekä katon yksilöllinen muotoilu.

Ainutlaatuista ulkoista muotoilua täydentävät ennennäkemättömän upeat sisätilat. Yksilöllisen matkustamon muotoilu perustuu selkeisiin kontrasteihin, high-techiin ja vahvapiirteisiin muotoihin.

Divine DS uudistaa automuotoilun ja -elämyksen Hypertypage-käsitteellään, jota voidaan kutsua superstailaukseksi. Asiakas voi tilata parhaiten omaan tyyliinsä sopivan matkustamostailauksen.

Arvokkaat verhoilumateriaalit tilataan samoilta valmistajilta, joita yksilöllisiä muotitaideluomuksia räätälöivät Pariisin haute couture -talot käyttävät. DS on ensimmäisenä automerkkinä ylittänyt vakiintuneiden käytäntöjen asettamat rajat: se on yhdistänyt kaksi erilaista maailmaa tuomalla perinteiset ja maineikkaat tuotemerkit autoteollisuuteen.

Karismaattista muotoilua leimaa voimakaspiirteisyys ja virtaviivaisuus, jota alleviivaavat jykevyyttä tuovat 20 tuuman renkaat. Vahvat ja aistikkaat linjat luovat tehokkaan vastakohdan kromiosien graafiselle veistoksellisuudelle.

Divine DS:n matta metallinharmaa väri korostaa tyylikkäitä linjoja. Korin muotoilu kiinnittää huomiota heti ensi silmäyksellä uniikkien piirteidensä ansiosta, jotka ovat DS-brändin tavaramerkki.

Leveälle keulalle tunnusomaiset siipimäiset etukulmat (DS Wíngs) nähtiin ensimmäisen kerran DS 5LS- ja DS 6-malleissa. Perän muotoilu on ilmeeltään jykevämpi ja kulmikkaampi, mikä lisää arvokasta kokonaisvaikutelmaa.

Etusäleikön kolmiulotteinen vaikutelma muodostuu valon heijastuessa erikokoisiin ja eri tasoihin sijoitettuihin kromisäleikön timantinmuotoisiin särmiin. Sivuprofiili on jyrkästi kaartuva, sillä suunnittelijan käsiala ja luonnosten dynaamisuus on haluttu jättää näkyviin.

Konseptiauton profiili on kuin nimikirjoitus, joka kaartuu perän pyöreästä linjasta ja suippenee luontevasti kohti keulaa. Ääriviivoja korostava kromilista tuo esiin korin virtaviivaisen ja dynaamisen ilmeen.

Ovenkahva piiloutuu kromilistan taakse, ja korin sivun kaunis linja säilyy rikkoutumattomana. Katon muoto kuuluu muotokielen huippukohtiin.