Älä ikinä jätä koiraa autoon kesähelteellä!

Älä ikinä jätä koiraasi tai koiriasi yksin tuulettamattomaan autoon kesähelteellä, sillä nelijalkaiset ystävät voivat läkähtyä kuoliaaksi lyhyessä hetkessä. Pilvipouta on sekin petollisen vaarallinen.

Joillakin ihmisillä on tapana ottaa koira tai koirat mukaan autoon ja lähteä tunniksi, pariksi tai jopa pitemmäksi aikaa supermarketiin ostoksille. Auton ikkunat on jätetty tiukasti kiinni tai vaikka ne olisi laitettu raolleen, koirille ei ole jätetty mitään juotavaa.

Koira saattaa nestehukan vuoksi läkähtyä ja kuolla erittäin nopeassa ajassa. Siksi sitä ei kannata ottaa mukaan, ja mikäli ottaa, koiralle on varattava vapaasti saatavilla olevaa kylmää vettä – riittävästi.

Viimeksi viime viikolla uutisoitiin tapauksesta, jossa joku oli jättänyt koirat autoon ja toinen niistä oli kuollut kuumuuteen. On erikoista, että koiria jätetään autoon. Ehkä unohtajan kannattaisi istua testimielessä paksu talviturkki päällä ja ilman kulaustakaan juotavaa saunakuumassa autossa kolme tuntia ja miettiä sen jälkeen, oliko mukavaa.

Katso kennelklubin tärkeä video koirien jättämisestä tulikuumaan autoon.

 

Teksti: J. Peltonen

http://www.youtube.com/watch?v=SK0zxTtHsaQ