Alfa Romeo Giulia QV kehittää 510 hevosvoimaa!

Alfa Romeo suorittaa dramaattisen hyökkäyksen urheilullisten sedanien luokassa. Uusi Giulia QV kehittää tehoa 510 hevosvoimaa…

Lähimmäksi hevosvoimissa Giulia QV -versiota osuu Mercedes-Benz AMG C 63 S, josta S-versiona saadaan 510 hevosvoimaa ja maksimivääntöä 700 Nm.​
Lähimmäksi hevosvoimissa Giulia QV -versiota osuu Mercedes-Benz AMG C 63 S, josta S-versiona saadaan 510 hevosvoimaa ja maksimivääntöä 700 Nm.​

Yhdessäkään katurekisteröidyssä tehtaan Alfa Romeossa ei tähän mennessä ole ollut yli 500 hevosvoiman teholukemia. Uuden Giulian Quadrifoglio Verde -huippumallissa (Vihreä Neliapila) tilanne muuttuu, sillä kilpailijoista ei kovin äkkiä löydy vastaavan tehoisia.

Jaguar XE S kehittää 340 hevosvoimaa ja BMW M3:ssa on 431 hevosvoimaa. Sitten on Audi RS 4, josta otetaan 450 hevosvoimaa. Seuraavaksi osuu Cadillac ATS-V, jonka konepellin alla mylvii 461 hevosvoimaa.

Lähimmäksi hevosvoimissa Giulia QV -versiota osuu kuitenkin Mercedes-Benz AMG C 63 S, josta S-versiona saadaan 510 hevosvoimaa ja maksimivääntöä 700 Nm. Moottorina on tällöin 4,0-litrainen tuplaturbo-V8, joka juontuu AMG GT:stä. Siinä sovelletaan kuivasumppuvoitelua.

Kun AMG C 63 S lähtee liikkeelle, neljästä pakoputkesta kuuluu maailmanlopun äänimaailma. Mutta C 63 S ei ole ainoastaan äänekäs, se on myös sikanopea, sillä yli 1700-kiloinen kiihtyy 0–100 km/h neljässä sekunnissa ja saavuttaa 200 km/h rajan alle 13 sekunnissa.

Useimmat C 63 S:n ostajat valitsevat AMG Driver’s Packagen, jonka avulla huippunopeus saadaan elektronisen rajoittimen ohi tasolle 290 km/h. Autossa on seitsemänportainen MCT-automaattivaihteisto ja taka-akselilla on tasauspyörästön lukko. Painonjakaumaksi ilmoitetaan 54/45 %.

AMG C 63 S:n tehojarruiksi saa valinnaisena eteen keraamiset jarrulevyt.

Alfa Romeo Giulian suorituskyky saattaa etukäteen jäädä jonkin verran hämärän peittoon, mutta katsotaanpa lähemmin. Alfa Romeon mukaan Giulia QV:n tuplaturbo-V6 on Ferrarin kehittämä ja mahdollistaa kiihtyvyyden 0–100 km/h 3,9 sekunnissa, siis hieman Mercedes-Benz C 63 S AMG:tä nopeammin.

Alfa Romeo Giulian omamassa on kevytmetallin avulla saatu alle 1500 kiloon, mutta mukana on myös hiilikuitua. Alfa Romeo Giulia QV sopii puhdasoppisille urheiluautoharrastajille.

Alfa Romeo Giulia QV:n painonjakauma on ihanteellinen 50/50 %. Jarruina on keraamiset levyt, joiden kehittämisessä Ferrarilla tai Maseratilla lienee sormensa pelissä.

Toisin kuin Mercedes-Benz AMG C 63 S:ssä, Alfa Romeo Giulia QV:ssä on keraamiset jarrulevyt myös taka-akselilla.

Alfa Romeo vertaa Giulia QV:n ajo-ominaisuuksia BMW M3:een. Tuleva vertalumme paljastaa, miten käy.

Stefan Novitski