Alfa Romeo Giulia: Viisi tähteä Euro NCAP -testissä

Alfa Romeo Giulia sai viisi tähteä Euro NCAP -turvallisuusluokituksessa. Giulian saama 98% tulos aikuismatkustajien turvallisuudessa on kaikkien aikojen korkein NCAPissa saavutettu pistemäärä jonka merkitystä entisestään lisää vuonna 2015 tiukentuneet arvosteluperusteet.

Tältä näyttää uusi Alfa Romeo Giulia.

Alfa Romeon uuden urheilullisen sedanin testimenestys perustuu kahteen avaintekijään: laajaan kirjoon kokonaan uusia turvallisuusinnovaatiota ja toiseksi ultrakevyistä materiaaleista valmistettuun turvakoriin, joka on samanaikaisesti sekä kevyt että kestävä. Turvakorin materiaalina on käytetty hiilikuitua, alumiinia ja alumiinikomposiittia.

Viisi tähteä on Alfa Romeolle erittäin tärkeä tunnustus tehdylle työlle tieturvallisuuden parantamiseksi.

Alfa Romeo Giulia on yhdistelmä muotoilua ja insinöörityötä, jotka määrittelevät autonsuunnittelun ja -rakentamisen uuden paradigman. Giulian on määrä toimia luokkansa edelläkävijänä ja tunne-elämyksen, ajokokemuksen sekä turvallisuuden mittatikkuna kilpailijoille.

Alfa Romeon perinteen mukaisesti Giulia pitää sisällään joukon innovatiivisia teknisiä ratkaisuja, jotka tekevät auton turvallisuusominaisuuksista ainutlaatuisen laadukkaat.

Älykkäimpiä turvavarusteita ovat: integroitu jarrujärjestelmä (IBS), joka vähentää jarrutusmatkaa dramaattisesti (100 km/h nopeudella jarrutusmatka on Giulialla 38 metriä ja huippumallilla Quadrifogliolla 32 metriä), edistyksellinen jousitus AlfaLink teknologialla sekä luokkansa täsmällisin ohjaus. Nämä kolme ominaisuutta takaavat ainutlaatuisen tietuntuman, ja vaivattoman, lähes intuitiivisen ajettavuuden kaikissa tilanteissa.

Viimeisenä vain ei vähäisimpänä, uudessa Giuliassa on joukko ainutlaatuisia kuljettajan ajamista helpottavia ratkaisuja. Etutörmäyksen varoitusjärjestelmä (FCW) sekä automaattinen hätäjarrutus järjestelmä jalankulkijoiden tunnistuksella (AEB).

Tuulilasiin sijoitettu tutka sekä kamera auttavat kuljettajaa havaitsemaan minkä tahansa esteen ja varoittavat kuljettajaa törmäysriskistä. Mikäli kuljettaja ei reagoi riittävän nopeasti, järjestelmä kytkee automaattisesti jarrut päälle välttäen näin vaarallisimmat törmäykset. AEB -jarrujärjestelmä pysäyttää auton jopa 60 km/h:sta, mikäli järjestelmä havaitsee jalankulkijan auton ajoradalla.

Edellisten lisäksi Alfa Romeo Giulian vakiovarusteisiin kuuluu kaistavahti (LDW) joka seuraa auton pysymistä kaistallaan. Valinnaisvarusteena on saatavissa myös kuolleen kulman tunnistin (BSM), joka sisältää taaksepäin suuntautuvan tunnistuksen ja auttaa kuljettajaa havainnoimaan takaa lähestyvät autot tai auton takana olevat esteet.