Alfa Romeolta jälleen takavetoinen coupe?

Alfan tulevan coupen konseptimalli nähtäneen pian Genèven autonäyttelyssä.

Alfa Romeon kerrotaan suunnittelevan takamoottorisen, takavetoisen coupé-mallin valmistamista, kertoo Automotive News Europe. Fiatin urheilullisen tytärmerkin toivotaan saavan auton konseptimalli valmiiksi ensi kuun Geneven autonäyttelyä ajatellen.

Mallin otaksutaan olevan hyvin innovatiivinen ja kevytrakenteinen. Kaksipaikkainen ja erittäin matala konsepti kantaa toistaiseksi nimeä 4C GTA ja sen myyntihinnaksi Euroopassa on arvioitu noin 40,000 euroa. Suomessa hinta on luonnollisesti korkeampi autoveron ansiosta.

Alfa Romeon kannattajat ovat haaveilleet jo lähes kaksi vuosikymmentä takavetoisen, kohtuuhintaisen mallin paluusta. Duetto Spiderin valmistuksen päätyttyä 1994 ainoastaan 8C Competizione on edustanut merkin takavetoisia malleja. Sen valmistusmäärä jäi vain 1000 kappaleeseen ja lisäksi se oli liian kallis useimmille alfisteille.

Alfa Romeon kerrotaan aloittavan 4C GTA-mallin valmistuksen vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä Italiassa. Viiden seuraavan vuoden aikana on mallia tarkoitus valmistaa noin 25.000 kappaletta.

Teksti: H. Kuurio

Kuva: Handout