Arctic Trucks rakensi erittäin maastokykyisen Nissan Navaran

Arctic Trucksin rakentama Off-Roader AT32 on ensimmäinen Navarasta euroopanlaajuiseen levitykseen kehitetty yhteistyömalli. Korkeampi maavara, etutasauspyörästön lukko ja suuremmat renkaat tekevät autosta varisin maastokykyisen.

Nissan Navara
Off-Roader AT32 on maastokykyisin Navara, mitä Nissan on koskaan myynyt.

Off-Roader AT32 on kykenevämpi kuin yksikään aiempi Navara-versio. Sen vakiovarusteluun kuuluu mittatilaustyönä tehty jousitus, jonka avulla auton maavaraa on kohotettu 20 milliä, pohjan tärkeimpiä osia suojaava ruostesuojattua suurlujuusterästä oleva 3-millinen pohjapanssari sekä normaalia suuremmat renkaat. Äärimmäisen suorituskyvyn hakijoille tarjolla on lisäksi kahluusyvyyttä parantava snorkkeli ja tasauspyörästön lukko edessä.

Off-Roader AT32 -varustelun saa kaikkiin Navara Double Cab -malliversioihin, ja sen arvonlisäveroton hinta on 7 900 euroa.

Auton rakentamisesta vastaa tunnettu islantilainen korinrakentaja Arctic Trucks. Yhtiö on erikoistunut nelivetoisten ajoneuvojen muuntamiseen maailman vaativimmille maastoille sopiviksi. Erikoismallissa AT viittaa Arctic Trucksiin ja 32 puolestaan auton renkaiden halkaisijaan.

Kahluusyvyys 80 senttimetriä

Huomattavin ulkoinen muutos on auton korotettu jousitus. Ihanteellisen suorituskyvyn lisäksi korotettu jousitus antaa autolle aiempaa suuremman maavaran – 243 milliä verrattuna perusvarustellun Navaran 223 milliin. Lähestymiskulma on nyt suurimmillaan 35 astetta (perusmallissa 30,4 astetta). Ylityskulma on puolestaan kasvanut 22:sta 24 asteeseen.

Massiiviset pyöräkotelot ovat näyttävät, ja lisäksi ne auttavat suojaamaan auton alustaa äärimmäisissä maastoajo-olosuhteissa. Silmän ulottumattomissa olevia elementtejä ovat mm. moottoria, vaihteistoa ja polttoainetankkia suojaavat suojalevyt.

17-tuumaiset kevytmetallivanteet ovat Arctic Trucksin suunnittelemat. Auton 32-tuumaiset renkaat on valittu erityisesti parantamaan pitoa maastoajossa ja toisaalta tarjoamaan erinomaisen suorituskyvyn maantieajossa. Renkaiden suuren läpimitan ansiosta kuljettaja voi laskea painetta vieläkin paremman pidon saavuttamiseksi esimerkiksi lumihangessa tai pehmeällä hiekalla.

Ajoneuvon kokonaiskorkeus on korotetun maavaran ja suurempien renkaiden johdosta 40 milliä perusvarusteltua Navaraa suurempi.

Niille asiakkaille, jotka hakevat äärimmäistä suorituskykyä vaativaan maastoajoon, saatavilla on lisäksi snorkkeli ja tasauspyörästön lukko edessä.

A-pilariin kiinnitetty snorkkeli nostaa kahluusyvyyden 80 senttiin, mikä on 20 senttiä enemmän kuin perusvarustellussa Navarassa. Snorkkeli myös tehostaa ilmanottoa ja suojaa moottoria pölyltä ja vedeltä. Tasauspyörästön lukko edessä toimii yhteistyössä takana sijaitsevan lukon kanssa ja takaa parhaan mahdollisen pidon millä tahansa alustalla.

Uudet ominaisuudet viimeistelevät Navaran jo ennestään kattavan varustelun. Tekna-varustetasoon sisältyy mm. sellaisia edistyneitä teknologioita kuin mäkilähtöavustin, älykäs hätäjarrutustoiminto ja ympäristökamerajärjestelmä.

Muiden Nissanin hyötyajoneuvojen tapaan Navara Off-Roader AT32:lla on viiden vuoden takuu. Lisäksi Arctic Trucks myöntää viiden vuoden takuun uusille osille.