Ari Vatanen ja Peugeot 405 T 16 Pikes Peakin mäkikisassa – katso video!

Legendaarinen Pikes Peakin mäkikisa (Pikes Peak International Hill Climb) on järjestetty vuodesta 1916 joka vuosi. Alkujaan luutnantti Zebulon Pike näki 4300-metrisen vuoren siintävän horisontissa, Coloradon osavaltiossa. Siitä kaikki lähti vyörymään liikkeelle ja nykyään Pikes Peak on loputon kilpa-autojen ja kuljettajien välinen mittelö.

Legendaarinen Pikes Peakin mäkikisa (Pikes Peak International Hill Climb) on järjestetty vuodesta 1916 joka vuosi, myös toisen maailmansodan aikana. Alkujaan luutnantti Zebulon Pike näki 4300-metrisen vuoren siintävän horisontissa, Coloradon osavaltiossa. Siitä kaikki lähti vyörymään liikkeelle ja nykyään Pikes Peak on loputon kilpa-autojen ja kuljettajien välinen mittelö.

Ensimmäinen Pikes Peakin mestari oli 22-vuotias Rea Lentz, joka ajoi Romano Demon Specialilla vuoren huipulle ajassa 20 min 55,6 s. Lentzillä oli kisan pienin auto ja hän oli myös nuorin kuljettaja. Lentzistä ei sen koommin enää kuultu mitään autourheilupiireissä. Aluksi oli vain kaksivetoisia, joista nopeimmat superkevyitä ja tehokkaita putkihäkkejä, kunnes 1980-luvulla mukaan tulivat myös nelivetoiset ralliautot.

Lue kaikki olennainen eri luokista Pikes Peakistä viralliselta sivustolta http://www.usacracing.com/ppihc

Ja katso vauhdikkaalta videolta, miten Ari Vatanen hallitsee syvien kuilujen kutsun.

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=Ex5JM5P-Lm0