Aston Martin: Läpinäkyvä huippuluksuspuhelin tulollaan

Luksusautoja valmistavaa Aston Martin ja puhelinvalmistaja Mobiado aikovat luoda yhteistyönä puhelimen, joka lyö varmasti muut valmistajat laudalta, ainakin tyylikkyysasteellaan. Tarkoituksena on luoda kautta aikojen hienoin puhelin, joka on, uskokaa pois - läpinäkyvä. Ensimmäisistä julkaistuista prototyyppikuvista voi havaita, että kyseessä on periaatteessa yksi suuri, läpinäkyvä safiirilasipala, jota ympäröi titaanikehys. Puhelimen ikonit tulevat esille vasta, kun virta kytketään päälle. Käyttöjärjestelmänä CTP002-mallisessa puhelimessa on Android, ja toimintoja hallitaan luonnollisesti kosketusnäytöllä.

Luksusautoja valmistavaa Aston Martin ja puhelinvalmistaja Mobiado aikovat luoda yhteistyönä puhelimen, joka lyö varmasti muut valmistajat laudalta, ainakin tyylikkyysasteellaan. Tarkoituksena on luoda kautta aikojen hienoin puhelin, joka on, uskokaa pois - läpinäkyvä.

Ensimmäisistä julkaistuista prototyyppikuvista voi havaita, että kyseessä on periaatteessa yksi suuri, läpinäkyvä safiirilasipala, jota ympäröi titaanikehys. Puhelimen ikonit tulevat esille vasta, kun virta kytketään päälle. Käyttöjärjestelmänä CTP002-mallisessa puhelimessa on Android, ja toimintoja hallitaan luonnollisesti kosketusnäytöllä.

Asiantuntijoiden mukaan läpinäkyvä rakenne asettaa eniten haasteita valmistukselle. Jos puhelin päätyy tuotantoon, se suunnitelmien mukaan yhdistyy automaattisesti Aston Martin -auton informaatiojärjestelmien ja infotainment-näytön kanssa. Tämän jälkeen auton näyttö voisi esimerkiksi osoittaa navigaattorin kartalta kaikki läheiset ajankohtaistapahtumat ja oman ystäväpiirin jäsenten sijainnit. Lisäksi autoon sijoitetut kamerat voidaan asettaa ottamaan kuvia säännöllisin väliajoin ja ne päivittyvät puhelimen avulla automaattisesti Facebookiin. Näppärää, eikö totta, ja ah niin turhaa!

Hintaa ei tälle uutuudelle ole vielä edes arvioitu. Se on todennäköisesti niin korkea, että hinnan kysyjä paljastuu välittömästi kuuluvansa mahdollisen kohderyhmän ulkopuolelle.

Lähde: GSM Arena

Teksti: Harry Kuurio

Kuva: Handout