Aston Martin Vantage N24: Parhaasta paremmaksi!

Mitä tapahtui, kun yksi maailman hienoimmista autoista laitettiin laihdutus- ja kuntokuurille? Sen tuloksena saatiin jotain... vielä hienompaa!

Aston Martin on yksi legendaarisimmista autonvalmistajista. Vuonna 1913 perustettu yritys on ilahduttanut maailmaa lukuisilla klassikkoautomalleilla. Aston Martin V8 Vantagen valmistus aloitettiin vuonna 2005. Kaksipaikkainen coupe on varustettu 4,3-litraisella V8:lla, jonka teho on 385 hevosvoimaa ja maksimivääntö 420 newtonmetriä.

Alle 4,4 metriä auto on Aston Martiniksi pieni, mutta painoa autolle kertyy silti yli 1600 kiloa. Moottorissa on onneksi sen verran höökiä, että suorituskyky on kelvollista luokkaa. Nollasta sataseen kiihdytys kestää viisi sekuntia ja huippunopeus nousee 280 kilometriin.

Ajettavuudeltaan mainio Vantage havaittiin nopeasti hyväksi ratakilpurin aihioksi. Vuonna 2006 autosta muokattiin Nürburgringin 24 tunnin kisaan N24-nimen saanut erikoismalli, joka herätti niin paljon myönteistä huomiota, että Aston Martinilla päätettiin tarjota N24-mallia laajempaankin myyntiin.

Suomalainen Mikko Heino osallistui Aston Martin V8 Vantage N24:llä Hollannin GT4-sarjaa kaudella 2009.

– GT4 -sarjan idea oli alkujaan se, että kevennettyyn katuautoon lyödään kaaret sisään ja lähdetään ajamaan kilpaa. Vuonna 2007 oli luokiteltu neljä automallia: Nissan 350Z, BMW Z3 M ja uusikorinen Mustang sekä Vantage. Aston Martinin wau-efekti oli noihin toisiin vaihtoehtoihin verrattuna niin paljon isompi, että valinta oli helppo.

Ennen ratakisoihin osallistumista Vantage joutui laihdutus- ja kuntokuurille, jonka ansiota auton paino putosi viidenneksen. Takapyöriltä mitattu teho taas nousi 400 hevosvoimaan.

Lue tarkemmin Mikko Heinon Aston Martinista osoitteessa:

http://www.gti.fi/artikkelit/Astron%20Martin