Aston Martinin uusin tykki puhuu – katso video!

Brittiläisen Aston Martinin uusin tykki on urheiluautomalliston Virage, joka asettuu DBS:n ja DB9:n väliin. Sen voimanlähde on aiemmista malleista tuttu, käsin koottu 6,0-litrainen V12-moottori.

V12 kehittää 365 kW (497 hv) tehon ja 570 Nm väännön. Vaihteisto on 6-portainen Touchtronic II ja pysähtymisestä huolen pitävät hiilikuitujarrut vakiovaruste. Auton painojakauma kerrotaan olevan ihanteellinen 50:50. Viragen huippunopeus on 299 km/h ja kiihtyvyys 0-100 km/h 4,6 sekuntia.

Virage on ranskaa. Se tarkoittaa mutkaa ja kaarretta tai suunnan muutosta. Tehtaan mukaan Virage on suunniteltu vaatimattoman (kyllä, luit oikein!) näköistä ylellistä autoa hakeville asiakkaille, jotka haluavat erittäin suorituskykyisen auton. Astonin suorituskyky on briteille kunnia-asia, ja merkin rahkeet mitataan jälleen pitkän tauon jälkeen myös Le Mansin 24 tunnin ajoissa.

Tänä vuonna kansainväliseen Le Mans -sarjaan liittyi AMR One eli Aston Martin. Kisaan osallistuvan AMR One:ssa on pieni kaksilitrainen suorasuihkutusrivikuutonen, joka kehittää 397 kW (540 hv) . Auton valttina on keveys, sillä painoa on puristettu 900 kiloon.

Teksti: Harry Kuurio

Kuva: Handout

http://www.youtube.com/watch?v=OmrermZsvuU