Audi A1 Sportback sai ralli-quattron ilmettä

Vuonna 2010 esitelty Audi A1 Sportback siirtyy toiseen mallisukupolveen. Tarjolle tulee samoja avustin- ja infotainment-järjestelmiä, kuin mitä on suuremmissa Audi-malleissa. Ulkonäössä on piirteitä Audin ralli-ikonista.

Audi A1 Sportback
A1 Sportbackin konepellin alapuolella on kolme tasaista aukkoa kunnianosoituksena Audin vuoden 1984 ralli-ikonille Sport quattrolle.

Uusi A1 Sportback on 56 milliä nykymallia pidempi. 4,03-metriseksi kasvaneen A1:n leveys on entiseen tapaan 1,74 metriä.

A1 Sportbackin muotoja on terävöitetty ja ilme muokattu sporttisemmaksi. Alemmas sijoitettu etusäleikkö ja viistot ilmanottoaukot hallitsevat auton etuosaa. Konepellin alapuolella on kolme tasaista aukkoa kunnianosoituksena Sport quattrolle, Audin ralli-ikonille vuodelta 1984.

Uusi Audi A1 Sportback korostaa Audi Ur-quattron ja Sport quattron perinteitä myös sivuprofiilia katsottaessa: leveä ja tasaisesti viettävä C-pilari näyttää puskevan autoa eteenpäin, vaikka auto on paikallaan.

Selkeästi korostetut pyöränkaaret ja lyhyet ylitykset antavat Audi A1 Spotbackille vakaan ilmeen. Auton urheilullista luonnetta voi korostaa vielä lisää S line -ulkonäköpaketilla.

Uusi ulkonäkö ja kattavat personalisointimahdollisuudet

A1 Sportbackin etu- ja takavalot ja niiden valokuviot on suunniteltu uudelleen, ja ne ovat saaneet tunnusomaisia piirteitä purjehduksen maailmasta. Saatavilla on myös led-ajovalot.

Uusi Audi A1 Sportback on saatavilla kymmenellä ulkovärillä, ja lisäksi katto on mahdollista tilata erivärisenä. Myös sivupeilien kotelot, edessä olevien ilmanohjainten reunat ja auton sivulinjan kynnyslistat on mahdollista personoida erivärisiksi.

Uutta on myös A1 Sportbackin modulaarinen varustelurakenne. Se tarjoaa erittäin laajan valikoiman personalisointimahdollisuuksia, ja ensimmäistä kertaa asiakkaat voivat yhdistellä sisä- ja ulkolisävarusteita oman mielen mukaan. Varustelutasosta riippuen tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja niin väreissä kuin materiaaleissakin.

Sisätiloiltaan uusi Audi A1 Sportback on kuljettajaorientoitunut. Erityisesti ilmastoinnin suuttimet ja digitaalinen mittaristo kiinnittävät huomion. Kaikki toimintopainikkeet ja MMI-kosketusnäyttö ovat kuljettajaa kohti suunnattuja. Kosketusnäyttö ja oikeanpuoleiset ilmastoinnin suuttimet on integroitu yhteen, ja niiden tausta on kiiltävän musta.

Uusi Audi A1 Sportback on myös tilavampi kuin edeltäjänsä. Tavaratila on kasvanut 65 litralla 355 litraan. Takaistuimet alas taitettuna tavaratila kasvaa 1 090 litraan. Tavaratilan lastauskynnys on 67 senttiä.

Ensimmäiset uudet Audi A1 Sportbackit saapuvat Suomeen syksyllä, joten niiden hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Audi A1 Sportback
A1 Sportbackin etu- ja takavalot ja niiden valokuviot on suunniteltu uudelleen.