Audi A5 Coupé ja Audi A5 Sportback saivat hinnat

Uusi Audi A5 Coupé on atleettinen, sporttinen, elegantti ja täynnä huipputeknologiaa.

Uusi Audi A5 Coupé saapuu Suomen markkinoille viidellä uudella moottorilla: kolme TFSI-bensiinimoottoria, teholuokissa 110 kW (150 hv), 140 kW (190 hv) ja 185 kW (252 hv) sekä kaksi TDI-dieselmoottoria, teholuokissa 140 kW (190 hv) ja 160 kW (218 hv). Uuteen Audi A5 Sportbackiin on puolestaan saatavilla yksi bensiinimoottori teholtaan 185 kW (252 hv) ja kaksi dieselmoottoria tehoiltaan 140 kW (190 hv) tai 160 kW (218 hv).
Audi A5 Sportback ja A5 Coupé saapuvat loppuvuoden 2016 aikana.

Verrattuna edellisiin malleihin suorituskyky on kasvanut jopa 17 % mutta polttoaineenkulutus laskenut jopa 22 %. Myöhemmin mallisto täydentyy 3,0 TDI 210 kW (286 hv) -dieselmoottorilla varustetulla A5 Coupélla ja A5 Sportbackilla sekä 3,0 TFSI 260 kW (354 hv) -bensiinimoottorilla varustetulla S5 Coupélla ja S5 Sportbackilla.

Uusi Audi A5 tulee markkinoille myös täysin uusilla voimasiirtoratkaisuilla, jotka on räätälöity kullekin moottorille erikseen. Seitsemänvaihteinen S tronic -automaattivaihteisto on käytössä nelisylinteristen moottorien sekä 160 kW (218 hv) 3,0 TDI -dieselmoottorin quattro-nelivedon yhteydessä. Kahdeksanportainen tiptronic on käytössä 3,0 TDI 210 kW (286 hv) -dieselmoottorissa sekä S5-malleissa. Näissä molemmissa moottorivaihtoehdoissa on aina quattro-neliveto.

Uuden MMI-järjestelmän toimintalogiikka on samanlainen kuin älypuhelimessa, sisältäen vapaan tekstinsyöttötoiminnon ja parannetun puheohjauksen. Tarjolla on myös virtuaalinen mittaristo sekä uusia liitettävyys- ja viihdepalveluita, kuten Audi connect safety&service -järjestelmä, joka mahdollistaa automaattisen hätäpuhelun onnettomuustilanteessa ja liikkumisturvapalvelun.

Audi MMI connect -applikaation avulla voi esimerkiksi lukita ja avata auton ovet sekä tarkistaa mihin auto on pysäköity. Audi smartphone interface on yhteensopiva Apple CarPlay ja Android Auto* -järjestelmien kanssa mahdollistaen älypuhelimen saumattoman liittämisen autoon. Qi-standardin mukaisten puhelimien langaton lataaminen on nyt myös mahdollista Audi phone boxin kautta.

Tarjolla on myös laaja valikoima kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka ovat joko kokonaan tai kattavasti uudistettu. Ennakoiva taloudellisuusavustin auttaa kuljettajaa säästämään polttoainetta, Audi active lane assist -aktiivinen kaistallapysymisvahti ja adaptiivinen vakionopeussäädin Stop&Go -toiminnolla sekä ruuhka-avustimella helpottavat myös ajamista.

Uusia, turvallisuutta parantavia järjestelmiä ovat esimerkiksi Park assist -pysäköintiavustin, poikittaisliikenteestä varoittava avustin, poistumisvaroitin, törmäyksenestoavustin ja kääntymisavustin sekä Audi pre sense -järjestelmät ja kamerapohjainen liikennemerkkientunnistus.

Viisi Euro NCAP -tähteä Audi A5 Coupélle ja Audi A5 Sportbackille

Uudet Audi A5 Coupé ja Audi A5 Sportback ovat saavuttaneet uusien autojen kolariturvallisuutta mittaavassa Euro NCAP -testissä parhaan viiden tähden arvosanan. Uusimman sukupolven Audi A5 Coupé ja Audi A5 Sportback läpäisivät turvallisuustestin huippuarvosanoin.

Molemmat mallit saivat kiitosta erityisesti korkealuokkaisesta aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuudesta ja jalankulkijaturvallisuudesta sekä Audi pre sense city -järjestelmästä, joka sisältää myös törmäyksenestoavustimen ja kääntymisavustimen.

Hinnat

Audi A5 Coupéssa on aina Business Sport -varustelu sekä S tronic -automaattivaihteisto. Hinnat alkavat 49 027,01 eurosta (1,4 TFSI 110 kW S tronic).

Audi A5 Sportbackin varustelutaso on joko Business tai Business Sport. Suomessa Audi A5 Sportback on aina varustettu S tronic -automaattivaihteistolla ja quattro-nelivedolla. Business-mallien hinnat alkavat 56 909,30 eurosta (2,0 TDI 140 kW quattro S tronic).

Business Sport -varusteisessa Audi A5 Coupéssa ja Audi A5 Sportbackissä on vakiovarusteiden lisäksi mm. 18" alumiinivanteet, vakionopeussäädin nopeusrajoittimella, akustinen ja optinen pysäköintijärjestelmä edessä ja takana, 7" kuljettajan informaatiojärjestelmä (värinäytöllä), MMI radio plus, Bluetooth-liitäntä, Audi connect safety&service -järjestelmä, 3-puolainen nahkapäällysteinen urheilullinen monitoimiohjauspyörä, urheilullisempi alusta ja sekä urheiluistuimet edessä, sisältäen sähkösäätöisen ristiseläntuen. Audi A5 Sportbackissä on myös takaluukun sähkötoiminen avaus- ja sulkutoiminto.

Business Sport -varustelun ulkonäöllisiä kohokohtia ovat kiiltolistat sivuikkunoiden ympärillä, "Ellipse" alumiini-somistelistat, mattaharmaa jäähdyttimen säleikkö kromatuilla vaakarivoilla ja ilmanottoaukkojen kromatut somisteet.

Uudet Audi A5 Coupét ja Sportbackit saapuvat Audi-jälleenmyyjille loppuvuoden aikana.