Audi Q8 -konseptiauto: Esitellään Detroitin autonäyttelyssä

Audi aloittaa uuden vuoden sensaatiolla: Vuoden 2017 avaavassa Pohjois-Amerikan autonäyttelyssä Detroitissa esitellään tammikuun alussa konseptiauto Audi Q8. Lähes tuotantovalmis konseptiauto yhdistää tunteisiin vetoavan Coupén muotoilun ja SUV-mallin avarat tilat. Tällä uudella konseptiautolla Audi avaa ovet uuteen segmenttiin.

"Audi Q8 -konseptiauto edustaa Q-mallistomme ehdotonta huippua. Sen muotoilu tuo voimakkaasti esille urheilullisuuden ja arvovallan," kertoo Audin päämuotoilija Marc Lichte. "Neljällä yhtä suurella istuimella varustetussa konseptiautossa on avarat sisätilat, vaikka sen kattolinja on matala."

Konseptiauton etuosa on näyttävä. Kahdeksankulmainen Singleframe-etusäleikkö on merkittävästi leveämpi kuin nykyisissä Audin tuotantomalleissa ja sen muotoilu on kolmiulotteisempi. Useat Audi Q8 -konseptiauton muotoiluelementit tuovat mieleen Ur-quattron, Audin legendaarisen mallin 1980-luvulta. Konseptiautossa on erittäin matala ja leveä C-pilari sekä ulkonevat, leveät lokasuojat. Nämä tasapainoiset mittasuhteet korostavat konseptiauton muotoilua.