Audi R8 Spyder V10: Tehoa 540 hevosvoimaa

Uusi Audi R8 Spyder V10:n vapaasti hengittävä moottori on vaikuttavan suorituskykyinen: se kehittää tehoa 397 kW (540 hv), kiihtyy 0-100 km/h 3,6 sekunnissa ja sen huippunopeus on 318 km/h.

Käsityönä valmistettava uusi Audi R8 Spyder rakennetaan Audin Neckarsulmin tehtaalla Saksassa. Laajan vakiovarustelistan lisäksi autoa voi personoida lähes rajattomasti omaan makuun sopivaksi.
Audi Space Frame (ASF) -rakenne yhdistää alumiinia ja hiilikuitua siten, että kaksipaikkainen uutuus painaa vain 1 612 kg.

Vääntömomenttia uutuudessa on 540 Nm. Audi esitteli uuden, erittäin suorituskykyisen avomallisen urheiluautonsa New Yorkin kansainvälisessä autonäyttelyssä.

Audi R8 Spyderin katto on toteutettu sähköhydraulisesti, ja se avautuu ja sulkeutuu vain 20 sekunnissa ja jopa 50 km/h nopeudessa. Audi Space Frame (ASF) -rakenne yhdistää alumiinia ja hiilikuitua siten, että kaksipaikkainen uutuus painaa vain 1 612 kg.

Alumiinikomponenttien osuus auton painosta on 79,6 %. Innovatiivinen valmistusmenetelmä alentaa yksittäisten komponenttien painoa jopa 10 %. Erittäin jäykkä runko painaa 208 kg, ja sen vääntöjäykkyys on parantunut yli 50 % verrattuna edelliseen malliin.

Uudessa Audi R8 Spyderissa on rullaustoiminto, joka parantaa moottorin polttoainetehokkuutta kymmenellä prosentilla edeltäjämalliin verrattuna. Uuden R8 Spyderin keskikulutukseksi ilmoitetaan 11,7 l/100 km CO2-päästöjen ollessa 277 g/km.

Uutuuden suorituskykyiseen voimalinjaan on yhdistetty sähköisesti ohjattu 7-vaihteinen S tronic -automaattivaihteisto. Kaksoiskytkinvaihteisto välittää voiman uudelle quattro-nelivetojärjestelmälle.

Älykäs Audi drive select -järjestelmä tarjoaa neljä eri ajoprofiilivaihtoehtoa dynaamisesta mukavaan. Lisävarusteena tarjolla on kolme ajoprofiilia lisää: kuivalle, märälle ja lumiselle ajokelille.

Turvallisuus ja ajomukavuus on huomioitu uuden Audi R8 Spyderin ohjaamossa siten, että toiminnot ovat suoritettavissa irrottamatta käsiä ohjauspyörästä tai katsetta tiestä. Suuri 12,3 tuuman täysdigitaalinen mittaristo esittää grafiikan 3D:nä.

Vakiovarusteena olevat MMI navigation plus ja MMI touch ovat sujuvasti ja helposti käytettävissä.