Auto Bild Suomen 4x4-erikoisnumerossa on SUV-hankintaopas ja yli sata autoa

Määrittelimme katumaastureille luokkajaon ja koostimme osto-oppaan, missä on 95 Suomessa myytävää erikokoista SUV-mallia.

Auto Bild Suomi
Auto Bild Suomi 2/2018 on ilmestynyt.

Katumaasturien suosio kasvaa räjähdysmäisesti. Kaikkien mallien asemointi ei ole kuitenkaan aivan yksiselitteistä, joten määrittelimme katumaasturien kokoluokat. Kattavassa SUV-atlaksessa on fakta- ja vinkkitietoineen lähes sata Suomessa myytävää SUV-mallia.

Hyötyjuttuosiossa on ajankohtaista asiaa talvimatkailusta. Annamme vinkkejä pitkää automatkaa varten – mutta emme unohtaneet myöskään junaa ja linja-autoa, kun teimme kustannuslaskelmat kuudesta vaihtoehtoisesta tavasta tehdä talvilomamatka Espoosta Ylläkselle.

Matkailuun liittyy myös paketti mallivuoden 2018 matkailuajoneuvouutuuksista. Liikkuvien lomamökkien hintahaarukka alkaa 5 000 euron festarikärrystä, mutta siinä ei ole ihan samoja mukavuuksia kuin 460 000 euron maantieristeilijässä.

Teimme mielenkiintoisen parivertailun: asetimme vastakkain kaksi erilaista Volvoa eli SUV-korisen XC60:n ja V90-farmarin. Onko matala neliveto parempi kuin korkea? Vai päinvastoin?

Käytettynä autona on toisen mallisukupolven Škoda Octavia Combi 4x4. Unelmakoeajossa on puolestaan Jeep JL Wrangler Rubicon, jonka ajoimme Uuden-Seelannin erämaamaisemissa.

Lehdessä on juttua yli sadasta autosta ja yli 50 sivua nelivetoja ja katumaastureita. Koeajettavana ovat olleet muun muassa Renault Mégane R.S., Suzuki Swift 4x4 Hybrid, SsangYong Rexton, BMW 600-sarja GT, Škoda Superb Combi 4x4, Nissan Navara Trek-1 -erikoismalli, Subaru XV, Jeep Compass ja Kia Stonic.