Auto Bild Suomi 6/2018 – suuri säästönumero

Auto Bild Suomen juuri ilmestyneen kuutosnumeron Hyöty-osiossa keskitytään autoilun kulujen karsimiseen. Vertailussa on puolestaan viisi 3-sylinteristä pikkuautoa eli Ford Fiesta, Opel Corsa, Kia Rio, Seat Ibiza ja Volkswagen Polo.

ABS 6/2018
Auto Bild Suomi 6/2018 on ilmestynyt.

Autoilun kustannuksilla on enemmänkin taipumus kasvaa kuin pienentyä. Onneksi kulukuriin voi itse vaikuttaa. Riihikuivaa pystyy säästämään yllättävänkin pienillä keinoilla – keinoilla, joita ei aina välttämättä tule edes ajatelleeksi.

Polttoaineiden ja huoltojen hinnat kohoavat jatkuvasti, mutta lehdessä annetaan 30 vinkkiä, jotka auttavat pitämään autoilun kustannukset kurissa. Polttoainekulujen pienentäminenkään ei ole vaikeaa – säästöä saavutetaan helposti pienten juttujen avulla. Taloudellinen ajotapa perustuu ennen kaikkea ennakointiin.

Uusi liikennevakuutuslaki astui voimaan runsas vuosi sitten. Lakimuutos tarkoitti sitä, että kuluttaja saa saman bonuksen kaikkiin autoihin, joiden omistaja tai haltija hän on. Bonusten kertymä ja lasku vaihtelevat yhtiöittäin. Uusia autovakuutusmalleja tarjotaan tänään runsaasti, ja kilpailu alalla on kiristynyt. Vakuutustiedot kannattaa päivittää ajan tasalle aika ajoin.

Myös viiden 3-sylinterisen pikkuauton vertailussa on säästöidea, sillä vertailun loppuyhteenvedossa todetaan, että pikkuauto on paras valinta useimpiin käyttötarkoituksiin.

100 000 km:n kestotestissä on Peugeot 2008 BlueHDi 100 – joka yllätti positiivisella tavalla.

Ensikoeajossa on Eurooppaan tuloa tekevä kiinalainen Borgward BXi7 ja uusi 200-hevosvoimainen Ford Fiesta ST.

Koeajossa ovat olleet Hyundai Kona, Ford Focus RS, Volvo XC40, Mercedes-Benz X-sarja, SsangYong Rexton, Subaru Outback ja Opel Vivaro Tourer -pikkubussi.

Reportaasijutussa käsitellään Israelin autoalan startup-yrityksiä, ja unelmajutussa ylitetään Baikal-järvi Mazda CX-5:llä.

ABS 6/2018