Auto haudattiin maan alle piiloon neuvostojoukoilta: Lähti käyntiin lähes 70 vuoden jälkeen!

Entisen Itä-Saksan alueelta löytyi sinne toisen maailmansodan lopulla piiloon haudattu Adler Favorit.
Maan alle Cottbusissa vuonna 1945 piilotettu Adler oli löytöhetkellä kuulemma niin hyvässä kunnossa, että moottori lähti käyntiin... nyt autoyksilö on entisöity.

Saksasta löytyi todellinen autoharvinaisuus: nelisylinterinen, Adler Favorit löytyi itäisen Saksan Cottbusin kaupungista, jonne ammoinen omistaja hautasi sen vuonna 1945, etteivät neuvostoliittolaiset miehitysjoukot vaatisi sitä pakkoluovutettavaksi itselleen. Cottbus jäi Itä-Saksaan Neuvostoliiton miehitysvyöhykkeelle.

Brandenburgin alueen maaperä oli jostain syystä armollinen, joten löytöhetkellä Adler-kanttiauton kärsimät vauriot olivat odotettuja vähäisemmät, toisin kuin esimerkiksi Yhdysvaltain Oklahoman Tulsaan haudatun 1957 Plymouth Belvederen tapauksessa, jossa pohjavesi pääsi yllättämään. Belvedere nostettiin "aikakapselista" kesällä 2007, jolloin Auto Bildin toimittaja Juha Peltonen oli paikan päällä seuraamassa.

Toisen maailmansodan aikana 1940 ja 1944 esimerkiksi Virossa haudattiin tai piilotettiin monia autoja ja moottoripyöriä, joita ei haluttu pakkoluovuttaa neuvostoliittolaisille miehitysjoukoille.

Hyvänä esimerkkinä on silloin uudenkarhea 1939-mallinen Caterpillar, joka haudattiin yön pimeydessä 15 metrin syvyyteen soran alle siten, että  askelmerkit otettiin talteen. Kyseinen Caterpillar on nykyisin entisöitynä Virossa.