Autoa kevätehostamaan – Auto Bild 4/2018:ssa on kattava paketti pesu- ja vahausasiaa

Testasimme, miten kymmenen erilaista perusvahaa selviää pinnan ehostuksesta ja suojaamisesta. Testasimme myös monitoimiainetta, jonka on määrä puhdistaa, hioa ja suojata samalla kerralla. Mutta ennen vahausta auto pitää saada täysin puhtaaksi.

Auto Bild Suomi
Maalipinta kannattaa suojata huolellisen kevätpesun jälkeen. Auto Bild testasi, miten kymmenen erilaista perusvahaa selviää pinnan ehostuksesta ja suojaamisesta.

Maalipinnan keväthoito aloitetaan perusteellisella pesulla. Autonhoitoon erikoistunut toimittaja Henri Posa antaa hyvät ja perusteelliset ohjeet, miten maalipinta saadaan sellaiseen kuntoon, että vaha tai muu maalipinnan suojatuote tarttuu siihen parhaalla mahdollisella tavalla.

Täyssähköautojen kerrotaan olevan lähitulevaisuutta jopa kylmässä Pohjolassa. Monta asiaa pitää kuitenkin vielä ratkaista, kävi ilmi Hyundai Ioniq electric -sähköautolla ajetun 3 000 kilometrin talvitestin aikana. Toimimattomien tai turhaan varattujen latausasemien lisäksi totesimme, että nopean latautuminen on tärkeämpi ominaisuus kuin pitkä toimintamatka.

Unelmajutussa pääsimme tutustumaan Mercedes-AMG Project One -katuautoon, jossa on paljon samaa Formula 1 -tekniikkaa kuin Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen kilpa-autoissa.

Pienemmän kokoluokan SUV-mallien tarjonta on kovassa kasvussa. Selvitimme kuuden autoparin vertailussa, ovatko ne parempia kuin normaalikorkuiset sisarmallinsa.

Ensikoeajossa on Opel Insignia GSi, joka on edellisen sukupolven Insignia OPC:tä kevyempi ja nopeampi ajajan auto.

Koeajossa ovat muun muassa Mitsubishi Eclipse Cross, Renault Talisman Sport Tourer, Suzuki Swift Hybrid, Volkswagen T-Roc, Mercedes-Benz E350d 4Matic ja Ford EcoSport.

Ensimaisteissa ovat Kia Ceed, Mercedes-Benz C-sarja ja BMW X4.

Auto Bild Suomi 4/2018
Auto Bild Suomi 4/2018 on nyt myynnissä.