Autokuume nousee – miten hyvän käytetyn auton voi saada Saksasta 1 000 eurolla?

Kevät on pian ovella ja monella nuorella autokuume painaa päälle. Raha voi kuitenkin olla tiukassa ja budjettirajaksi asettuu 1000 euroa, vaan kun sillä summalla ei aina saa vastinetta Suomessa. Entä jos ostaisin muutaman kympin lentolipun ja bongaisin sopivan yksilön Saksasta? Sitten toisin sen ajamalla Suomeen vaikka Ruotsin kautta? Todellinen seikkailu odottaa!

Mitä kaikkea tuhannella eurolla saakaan? No, vaikkapa Wellness-viikonlopun kahdelle loistotason hotellikylpylässä. Tai sitten vähemmän loogisena vaihtoehtona 1000 euron auton, jos osaa olla astumatta todelliseen miinojen miinaan.

Siis että mitä? Tuhannella eurolla jokin vanha riiska, joka hädin tuskin lähtee käyntiin ja etenee horjuen pitkin pientareita? Asiahan oli selvitettävä.

Niinpä Auto Bild suoritti käytettyjen testin 1000 euron luokassa. Tulokset antavat mielenkiintoisia viitteitä siihen, onko mitään järkeä lähteä ostamaan niin halpaa autoa Saksasta Suomeen tai onko kohtuullisen yksilön löytäminen ylipäätään realistista.

Voiko Saksasta löytää 1 000 euron hintaisen auton, vieläpä katsastetun? Kyllä voi. Siihen vaaditaan vain hieman aikaa, kekseliäisyyttä ja hermoja. Eivätkä verotkaan päätä huimaa näin halvassa luokassa.

Esimerkiksi autoliike Krüger-Automobiles Hampurissa on täynnä halpisautoja B-sarjan Corsasta (299 e) asuntoauto-Sprinteriin (3 300 e).

Meidän testissämme ei kuitenkaan ole väliä merkillä tai mallilla, vaan sillä, ettei auto ole läpiruostunut tai ettei se vaadi välitöntä suurhuoltoa. Asiallisia tärppejä on uskomatonta kyllä tarjolla 1 000 euron luokassa.

Valitettavasti mukana on myös kitillä ja kanaverkolla spaklattuja miinoja, jotka näyttävät parhaalta iltahämärän armeliaassa valossa. Ja juuri niitä on syytä varoa. Niin paljon ei saa setelitukko polttaa taskussa, sillä turvallisuus on kaikki kaikessa. Esimerkiksi airbageistä ei ole kolaritilanteessa mitään hyötyä, jos ruostunut tai heikosti kolarikorjattu kori sananmukaisesti luhistuu iskuvoimasta kuin korttitalo.

 

Auto Bild