Automaailman huippunimi siirtyi ajasta ikuisuuteen

Mikään ei ole ikuista. Nyt eräs maineikkaimmista italialaisista koriräätäleistä Sergio Pinminfarina, on kuollut. Hänen poikansa menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 2008.

Sergio Pininfarina ei ole enää keskuudessamme. Italialainen, jonka kynästä ovat lähtöisin lukemattomat Ferrarin, Alfa Romeon sekä  Maseratin mallit, menehtyi 3. heinäkuuta 2012 kotonaan Torinossa, 85-vuotiaana.

Torinolainen päivälehti La Stampa kutsui  häntä "italialaisen muotoilun suurlähettilääksi". Pininfarina S.p.A. -yhtiö toimikin vuosikymmenien ajan italialaisen muotoilun jättiläisenä.

Sergio Pininfarinan isä, Battista "Pinin" Farina, perusti kori- ja suunnitteluyrityksen vuonna 1930. Sergio (Farina) syntyi 8. syyskuuta 1926 Torinossa. Hän opiskeli mm. koneenrakennusta ensin Torinossa ja sittemmin myös Yhdysvalloissa ja Britanniassa.

Myöhemmin Sergio otti vastuulleen isänsä suunnitteluyhtiön. "Pinin"-alkuosa siirtyi Sergion sukunimeen 1960-luvulla.

Ferrari 360 Spiderista tuli vuonna 2000 kaikkiaan 164. Ferrari-malli, jonka Pininfarinan muotoilustudio on suunnitellut.

Sergio Pininfarinalle myönnettiin uransa aikana useita arvonimiä, joihin lukeutuu Italian presidentin vuonna 1976 myöntämä "Cavaliere del Lavoro" (Työn sankari);

Vuonna 2010 yhtiö vietti 80-vuotisjuhlia, julkistaen samassa yhteydessä kaksipaikkaisen sähköauton.

Sergio Pininfarinan poika, Andrea, menehtyi vuonna 2008 liikenneonnettomuudessa. Hän ehti toimia vuodesta 2001 yhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Katso myös videoilta esimerkkejä Pininfarinan luovasta monimuotoisuudesta niin vuosimallien kuin merkkien – sekä rakennusdesignin osalta.

 

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=nbL-6Z73UiQ

http://www.youtube.com/watch?v=kNnpSgLTpxc

http://www.youtube.com/watch?v=_BMQSvc5rfU