Bertonen prototyyppi-helmiä huutokaupassa

Maineikas huutokauppakamari RM Auctions järjesti valikoiduille keräilijöille Italiassa myyntiin kuusi Bertonen muotoilututkielmaa. Tällaista kalustoa on liikkeellä vain yksittäin...

Maineikas huutokauppakamari RM Auctions järjesti valikoiduille keräilijöille myyntiin kuusi Bertonen muotoilututkielmaa. Tällaista kalustoa on liikkeellä vain yksittäin...

Huutokauppa järjestettiin Italiassa, Como-järvellä. Yksilöt myytiin vuonna 2008, Bertonen hakeutuessa konkurssiin. Yhtiön perustajan Nuccio Bertonen leski, Lilli Bertone, oli siihen asti kyennyt pelastamaan valtaosan museon kokoelmista ja ostanut 84 kaikkiaan 90 ajokista hintaan 2,4 miljoonaa euroa.

Jäljelle jääneet kuusi yksilöä tuottivat nyt yhteensä 3,6 miljoonaa euroa. RM Auctiosn oli odottanut summaksi noin 1,3 miljoonaa.

Otsikkokuvan erityisen kaunis 1967 Lamborghini Marzal toimi konseptiautona tuotantomalli Espadalle. Siinä oli lokinsiipiovet ja täyskokoinen lasikatto. Moottorina palveli 2-litrainen rivikuutonen (175 hv). Ainutakappaleen suunnitteli Bertonen pääsuunnittelija Marcello Gandini. Nelipaikkainen tuotti huutokaupassa 1 512 000 euroa.

 

Auto Bild