BMW 8-sarjan Coupé – moderni tulkinta urheiluautosta

Uusi 8-sarjan Coupé lisää uuden luvun BMW:n pitkään urheiluautohistoriaan ja tuo ensiluokkaista luksusta muotoiluun ja ajokokemukseen. BMW 840d xDrive Coupén ennakkohinta on 141 002 euroa.

BMW 8-sarjan Coupé
Ledeillä toteutetut ajovalot ovat matalammat kuin missään muussa BMW:ssä.

Matala painopiste, keulan alas kaartuvat muodot ja katon matala linja synnyttävät klassisen urheiluauton ”tuplakupla”-muodot. Ledeillä toteutetut ajovalot ovat matalammat kuin missään muussa BMW:ssä, ja yhdessä keulan alahelmassa olevien laajojen ilmanottoaukkojen kanssa ne korostavat matalaa painopistettä.

Voimakas olkalinja sekä perän horisontaaliset ja vertikaaliset linjat korostavat BMW:n 8-sarjan Coupén leveyttä ja matalaa painopistettä.

Paras mahdollinen aerodynamiikka on varmistettu virtaviivaisen korin muotoilun lisäksi lähes yhtenäisellä suljetulla pohjalla, ilmaläppien ohjauksella, ilman pyörteitä vähentävällä Air Curtain -ilmakanavilla ja ilmavirtaa etupyörien ohi ohjaavilla Air Breather -aukoilla.

Katon saa lisävarusteena hiilikuitulujitetusta muovista (CFRP) valmistettuna. Se siirtää painopistettä entistäkin alemmas. CFRP-pakettiin sisältyy myös ilmanottoaukkojen rivat, sivupeilien kuvut, takaspoileri ja takalevike.

Vernasca-nahkaa

Uudelleenmuotoillut istuimet on päällystetty Vernasca-nahalla. Ne antavat hyvän tuen nopeissa mutkissa sekä matka-ajossa. Matalalle sijoitettuihin kahteen takaistuimeen on muotoiltu pääntuet. Takaselkänojat voi kaataa 50:50-suhteessa ja laajentaa näin 420-litraista tavaratilaa.

BMW 8-sarjan Coupé
Vernasca-nahalla päällystetyt istuimet antavat hyvän tuen nopeissa mutkissa sekä matka-ajossa.

Kuljettaja saa haluamaansa ajantasaista tietoa 10,25-tuumaisista näytöistä. Toimintoja voi ohjata ohjauspyörän painikkeilla, iDrive-ohjaimella, kosketusnäytöllä tai BMW-eleohjauksella.

Lisävarusteet mahdollistavat lisäluksuksen. Tarjolla on esimerkiksi näytöllinen avain, langaton puhelimen lataus ja ilmastoidut istuimet.

Moottorit ja voimansiirto

BMW M850i xDrive Coupé on varustettu uudelleensuunnitellulla 4,4-litraisella V8-moottorilla, jota vauhdittaa M Performance TwinPower Turbo -teknologia. Edeltäjäänsä verrattuna moottorin paino on onnistuttu pitämään samana, samalla kun tehot ovat kasvaneet 50 kW/68 hv. Uusi V8 tuottaa tehoja 390 kW/530 hv (tehopiikki 5 500–6 000 r/min) ja vääntöä 750 Nm laajalla kierrosalueella 1 800–4 600 r/min. Nollasta sataan kiihtyäkseen nelivetoinen M850i xDrive Coupé tarvitsee ainoastaan 3,7 sekuntia.

BMW 840d xDrive Coupén 3-litrainen BMW TwinPower Turbo -teknologialla varustettu 6-sylinterinen rivimoottori tuottaa tehoja 235 kW/320 hv ja vääntöä 680 Nm 6,2 l/100 km:n yhdistetyllä kulutuksella. Maksimivääntömomentti saavutetaan jo 1 750 minuuttikierroksella.

Molempien mallien pakoputkistot vastaavat kaasupolkimen painallukseen suorituskykyä alleviivaavalla urheiluauton äänimaisemalla.

Älykäs xDrive-neliveto jakaa 8-vaihteisen Streptronic-automaattivaihteiston kautta kulkevan voiman nopeasti ja tarkasti taka- ja etupyörille niin, että se painottaa takavetoisuutta BMW:n urheiluautojen tyyliin. M850i xDrive Coupéssa on vakiona elektroninen tasauspyörästön lukko, mikä mahdollistaa esimerkiksi vauhdikkaan mutkista kiihdytyksen.

Vaihteita voi halutessaan vaihtaa keskikonsolin valitsimen lisäksi myös manuaalisesti ohjauspyörään sijoitetuilla painikkeilla.

Huippuluokan alusta

BMW 8-sarjan Coupén alusta on suunniteltu pitämään voimalinjan dynaamisuus hallinnassa ja varmistamaan mahdollisimman urheilullinen suorituskyky. Myös painon, painopisteen ja akselikuorman jakauman optimointi, ihanteellinen akseliväli (2 822 mm), jäykkä korirakenne ja aerodynaamiset ratkaisut tukevat tätä.

Vakiovarustukseen kuuluvat mukautuva M-jousitus elektronisesti ohjattavilla vaimentimilla. Nämä mahdollistavat jousien ja iskunvaimentimien erittäin tarkan säätämisen niin, että kuljettaja saa vain välttämättömän tuntuman tiehen tai rataan. Aktiiviohjaus etu- ja takapyörille pienentää kääntösädettä, mikä tekee kaistanvaihdoista ja rata-ajossa mutkissa ajamisen entistä vaivattomammaksi.

BMW M850i xDrive Coupéssa on vakiona poikkeuksellisen tehokkaat M Sport -jarrut, 20-tuumaiset vanteet ja erittäin suorituskykyiset renkaat. BMW 840d xDrive Coupéen nämä saa M Sport -paketissa, johon kuuluvat myös monitoimi-istuimet, nahkainen M-ohjauspyörä ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut koristelistat. M Technic Sport -pakettiin kuuluvat lisäksi esimerkiksi elektronisesti ohjattu tasauspyörästön lukko ja M-takaspoileri.

Vahvistamaton ennakkohinta 840d xDrivelle on 141 002 euroa. Uutuuden ennakkomyynti alkaa kesän aikana.

BMW 8-sarja Coupé
Voimakas olkalinja sekä perän horisontaaliset ja vertikaaliset linjat korostavat BMW:n 8-sarjan Coupén leveyttä ja matalaa painopistettä.