BMW esittelee uuden X4:n

BMW:n uusi SAV-malli X4 saa maailman ensiesiintymisensä Geneven autonäyttelyssä. Uutuuden hinnat alkavat reilusta 66 000 eurosta.

BMW X4
Uusi BMW X4 on kova sana luokassaan – se on sekä näyttävän näköinen että käytännöllinen.

Premium-valmistaja uudisti X4-mallinsa varsin nopealla aikataululla, sillä uutuusmalli rakentuu viime marraskuussa markkinoille tulleen X3:n pohjalle.

BMW soveltaa uudessa X4:ssä melkoisesti sitä tyyliä, mitä on X4:n onnistuneessa edeltäjässä. X4 on vastedes aiempaa muhkeampi, ja kaiken kaikkiaan se on edeltäjäänsä näyttävämpi. Uutuus on pidentynyt kahdeksan senttiä ja leventynyt 3,7 senttiä, mutta 1,62 metrin korkuisena se on lähes yhtä korkea kuin ennenkin. X3:n tapaan akseliväli on kasvanut reilut viisi senttiä.

Kookkaat ”tuplamunuaiset” ja isot ilmanottoaukot

Keulaan koristaa kolmiulotteisesti muotoiltu suurikoinen ”munuaissäleikkö”. Led-ajovalot ja horisontaalisesti muotoillut sumuvalot antavat uuden tulkinnan BMW:n X-mallien tunnistettavasta ”kuusisilmäisestä” keulasta.

Kyljen muotoilua hallitsee olkalinja, joka kulkee oven kahvojen korkeudella. Katto laskeutuu coupémaisen loivasti kohti takaikkunoita ja kääntyy lopulta jyrkemmin alaspäin. Horisontaaliset muodot jatkuvat perässä kolmiulotteisesti muotoiluilla led-takavaloilla ja tuplapakoputkilla.

Yksilöllistä ilmettä saa lisättyä sekä ulko- että sisäpintoihin xLine-, M Sport X- ja M Sport -malleissa. Niissä on vakiona BMW X4:lle muotoillut 19-tuumaiset alumiinivanteet.

Uuden BMW X4:n urheilullisia ja yksilöllisiä piirteitä on korostettu huomattavasti parannetuilla ajo-ominaisuuksilla, aiempaa ylellisemmillä sisätilojen ratkaisuilla, huippuluokan kuljettajan avustusjärjestelmillä ja johtavalla liitettävyysteknologialla.

X4:ssä istutaan jonkin verran matalammalla kuin X3:ssa. Uudet urheiluistuimet tarjoavat reilusti sivuttaistukea. Takaistuintilat ovat yllättävän mukavat, vaikka takaistuimen kohdalla laskeutuva kattolinja rajoittaa jonkin verran päätilaa. Takana on riittävästi polvitilaa pitkäjalkaisillekin, ja istuma-asento on kaikin puolin mukava.

Takaselkänojat taittuvat alas kolmessa osassa. Tavaratila on perusmuodossa 525 litraa ja suurimmillaan 1 430 litraa.

Kaikkien moottoreiden yhteydessä on 8-nopeuksinen automaattivaihteisto ja xDrive-neliveto. Aloitusvaiheessa tarjolla on kaksi bensakonetta (20i/184 hv ja 30i/252 hv) ja kaksi turbodieseliä (20d/190 hv ja 25d/231 hv).

Uudet X4:t saapuvat Suomeen alkukesästä. BMW X4:n ennakkomyynti käynnistyy maaliskuussa, ja hinnat alkavat 20d xDrive Business -mallin 66 372 eurosta.