BMW tukee edelleen E10-bensiinin käyttöä

BMW tukee E10-bensiinin käyttöönottoa Saksassa. Tämä vastaa myös lakia valmisteltaessa BMW:n ja autoteollisuuden lain valmisteluavaiheessayhdessä tekemiä ratkaisuja. Tuolloin Euroopassa ja Saksassa tehtyihin teknisiin tutkimuksiin verrattuna mikään ei ole muuttunut.

Herra Thomas Brünerin lausumat koskien E10-bensiinin käyttämistä BMW-autoissa eivät koske maita, joissa polttoaineet ovat EU-maissa käytettävien polttoaineiden laatuisia, vaan niitä EU:n ulkopuolisia maita, joissa polttoaineiden laatu on selvästi heikompi.

Tämän vahvisti 6.3.2011 illalla myös BMW Groupin kehitysjohtaja tohtori Klaus Draeger.

- Toisin kuin mediassa on juuri raportoitu, vakuutamme, että E10-bensiinin käyttö kaikissa BMW-henkilöautoissa on vuosimallista riippumatta mahdollista. Kaikki jo aiemmin julkaisemamme öljynvaihtovälisuositukset ovat edelleen muutoksitta ja E10-bensiinin käytöstä riippumatta voimassa, Draeger sanoo.

Vain muutamat vanhemmat BMW-automallit tarvitsevat korkeaoktaanista (98-oktaanista) bensiiniä nakutuskestävyyden varmistamiseksi. Näihin automalleihin matalaoktaanisempi bensiini ei sovellu bensiinin etanolipitoisuudesta riippumatta. Nämä automallit on listattu Saksan Autoliiton (ADAC) maaliskuun 1. päivänä 2011 julkaisemalla listalla.

Suomessa www.E10bensiini.fi -sivustolta saa viimeisimmät tiedot polttoaineiden soveltuvuuksista eri automalleihin merkeistä riippumatta automerkkeihin ja -malleihin.

Teksti ja kuva: J. Peltonen