Bonnevillen suola-aavikolla miljoonaa – katso leffan videotraileri

'Boys of Bonneville' on hieno dokumentti kuolemaa halveksuvien kisaajien huippunopeusennätyksistä legendaarisella Bonnevillen suola-aavikolla. Toiminnan "isä", Ab Jenkins, takoi 1930- ja 40-luvulla kerta toisensa jälkeen uskomattomia suorituksia.

'Boys of Bonneville' on hieno dokumentti kuolemaa halveksuvien kisaajien huippunopeusennätyksistä legendaarisella Bonnevillen suola-aavikolla. Jos et vielä tunne aihetta, se saattaa tempaista mukanaan.

Toiminnan alkuperäinen "isä", Ab Jenkins, takoi 1930- ja 40-luvulla kerta toisensa jälkeen uskomattomia suorituksia.

Bonnevillen suola-aavikko on muinaisen Bonnevillen järven jäänne, tiheärakenteista suolapintaa, joka sijaitsee luoteisessa Utahin osavaltiossa, USA:ssa. Bonneville Speedway on puolestaan osa kyseistä suola-aavikkoa, ja asemoituu lähelle Wendoveria, Utahissa.

Bonnevillen suola-aavikkoa käytettiin moottoriurheilussa ensi kerran vuonna 1912, mutta se nousi suosioon vasta edellämainitun Ab Jenkinsin ja 1930-luvun myötä. Suolapintaa riittää Bonnevillen järven jäänteellä yli 10.000 km2, eikä siellä kasva mikään.

Mutta palataanpa David Abbott "Ab" Jenkinsiin, joka halusi yhä kovempia ennätyksiä futuristisin autoluomuksin.

Mies tekaisi enemmän ennätyksiä kuin kukaan toinen, mutta on tästä huolimatta jäänyt – ennen muuta kansainvälisesti – varsin tuntemattomaksi. Videotraileri 'Boys of Bonneville: Racing on the Ribbon' valaisee noita uskomattoman rohkeita suorituksia.

Jenkinsiä ei turhaan kutsuttu nimellä "Suola-aavikon poika".

Jäitkö koukkuun? Katso lisätietoja varsinaisesta Boys of Bonneville -elokuvasta nettisivustolla http://www.boysofbonneville.com/ .

 

 

 

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=MQwJdFfG2Gg