BYD vähättelee Kiinan sähköautopaloa

Kiinalainen autonvalmistaja BYD puolustelee kohtalokkaan sähköautopalon jälkeen autojensa rakennetta ja turvastandardeja.

Kiinalainen autonvalmistaja BYD puolustelee kohtalokkaan sähköautopalon jälkeen autojensa rakennetta ja turvastandardeja.

"Bensiiniautotkin voivat syttyä palamaan", selitetään tehtaalta. Pahaksi onneksi juuri, kun Kiinassa käydään keskustelua sähköautojen turvallisuudesta, eteläkiinalaisessa Shenzenin kaupungissa ajoi BYD E6 -tyyppinen taksi yhteen Nissan GT-R -urheiluauton kanssa, jolloin kolme taksissa ollutta menehtyi, auton syttyessä palamaan.

Nissanilla oli vauhtia ainakin 180 km/h. Painava sähköauto lensi kolmen kaistan ylitse, osui puuhun ja kimposi siitä takaisin. Pahasti vaurioitunut auto syttyi sen jälkeen palamaan.

Herää kysymys, ovatko BYD:n valmistamat litium-akut palon aiheuttajina.

BYD valmistaa yhdessä Daimlerin kanssa Kiinan markkinoille omaa, Denza-nimistä sähköautoa. BYD E6 oli läpäissyt kiinalaiset törmäystestit, joissa akku oli kärsinyt 50-prosenttisen muodonmuutoksen.

BYD E6:n kaltaisia sähkötakseja on ollut käytössä Shenzenissä vuodesta 2010 ja niillä on ajettu tähän mennessä tiettävästi 15 miljoonaa kilometriä.

Tietojen mukaan Kiinassa on tapahtunut 18 kolaria, joissa on vältytty henkilövahingoilta ja joissa auto ei ole syttynyt palamaan. BYD:n tehtaalla ("Build Your Dreams") ollaan ainakin varmoja, ettei palo tule vaikuttamaan haitallisesti sähköautojen kehitykseen.

 

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=IMl657r6DX4