Kiinalainen premium-luokan sähköauto: Eurooppaan 2020

Kiinalaismerkki Byton lanseerasi Milanossa premium-luokan sähköautotutkielman, katumaasturin, joka pyrkii vastaamaan digitaalisen sukupolven vaatimuksiin monenlaisten high-tech -elementtien avulla.

Bytonin SUV-konsepti on tulossa sarjatuotantoon ja autoa tullaan valmistamaan Kiinan Nanjingissa.
Malli tulee maksamaan Kiinassa alkaen 45 000 dollaria. Malli tulee myyntiin Kiinassa vuoden 2019 lopulla, ja Yhdysvalloissa sekä Euroopassa vuonna 2020.
Bytonin premium-sähköauto pyrkii tarjoamaan niin sanottua lounge-tasoista mukavuutta ja sen tietoviihdejärjestelmä sekä pilvipalvelut ovat pitkälle vietyjä.

Bytonin täyssähköisen premium-katumaasturin toimintamatkaksi povataan enimmillään 520 kilometriä yhdellä latauksella. Autossa on myös esimerkiksi biometrinen tunnistus sekä toimintojen käyttö kädenliikkeiden avulla.

Bytonissa on useita näyttöruutuja ja ”jaetun kokemuksen” ns. Shared Experience Display -näyttö, mitoiltaan 125 x 25 cm, säätää ruudun kirkkauden automaattisesti ulkovalon mukaisesti, ja se korvaa perinteisten autojen keskikonsolin. Kuljettajalle on oma tabletti ja takaistuimilla on kaksi erillisnäyttöä.

Muihin erikoisuuksiin lukeutuvat esimerkiksi puulattia, nahkaverhoilu sekä värikoodattu sisustus. Bytonin premium-sähköauton etuistuimet kääntyvät 12 astetta auton sisäpuolta kohden, jolloin autossa olijat voivat keskustella helpommin keskenään sekä käyttää helposti Shared Experience Display -näyttöä.