Cadillacin uusi tulevaisuus Euroopassa – katso video!

Tarvitseeko Cadillac merkittäviä myyntimääriä Euroopassa voidakseen toimia menestyksellisesti maailmanlaajuisesti? Cadillac-pomo Don Butlerin mukaan ei tarvitse. Cadillac ei myöskään ole poistumassa Euroopasta vaan hioo parhaillaan uutta, ehkä liikehuoneistostrategiaa.

Tarvitseeko Cadillac merkittäviä myyntimääriä Euroopassa voidakseen toimia menestyksellisesti maailmanlaajuisesti? Asiaa pui Automotive Newsin kolumnisti Rick Kranz.

Cadillac-pomo Don Butlerin mukaan ei tarvitse. Cadillac ei myöskään ole poistumassa Euroopasta vaan hioo parhaillaan uutta, ehkä liikehuoneistostrategiaa.

Cadillac on parin vuosikymmenen ajan pyrkinyt myymään mallejaan Euroopassa. Esimerkiksi viime syyskuussa Euroopassa myytiin 412 Cadillacia, joka oli vähemmän verrattuna edelliseen syyskuun 953 kappaleeseen. Pudotus johtui pääosin siitä, ettei tarjolla ole juuri dieseleitä.

Tuleva kompaktiluokan sedan, Cadillac ATS, on suunnattu BMW:n 3-sarjaa vastaan, ja XTS Sedania pidetään haastajana Audi A6:lle. Dieselmoottorit ovat harkinnan alaisina.

Muilla maailmanmarkkinoilla tilanne on toinen. Cadillac odottaa myyvänsä vuonna 2011 kaikkiaan 50 000 autoa Yhdysvaltain ulkopuolella, 37 maassa. Niistä hieman yli puolet todennäköisesti Kiinassa. SRX on Cadillacin ykkösmyyntimalli Kiinassa, joten ei ihme, jos Kiinaa pidetään Cadillacin maailmanlaajuisen suunnitelman kulmakivenä.

Jos kerran myynti Euroopassa takkuaa, miksi Eurooppa on edelleen niin tärkeä Cadillacille?

– Pyrimme saamaan järkevän jalansijan Euroopassa parista syystä, selventää Butler. – Ensinnäkin, kyseessä on GM:n kannalta merkittävä markkina-alue ylipäätään. Siksi meidänkin tuilee olla mukana kaikilla alueilla, joilla on järkeä olla mukana, ja Euroopassa on järkeä.

– Toisekseen, Eurooppa arvostaa edelleen tietyssä määrin loisteliaita autoja. [...] Eurooppa on kivenkova markkina-alue, jossa esiintyy paljon maakohtaista merkkiuskollisuutta. On siis tärkeä olla mukana, vaikkei myisi valtavia määriä.

Aikataulua Butlerin on vaikea tässä vaiheessa arvioida.

– Kunhan olemme osoittaneet menestystä Yhdysvalloissa ja Kiinassa, voimme siirtyä kasvuun ja hankkia mainitsemani järkevän jalansijan Euroopassa. Pidän lähestymistapaa lähes tulkoon myyntihuoneistotyylisenä, vähän samaan tapaan kuin Aston Martinilla tai Bentleyllä Yhdysvalloissa. Vaikka myyntimäärät eivät ole suuria, asiakkaat aistivat brändin, joka esiintuodaan suurimmalla hienostuneisuudella. Siihen haluamme pyrkiä myös Euroopassa.

Katso samalla huikea video Cadillac Ciel -unelma-avomallista (Ciel = Taivas), sekä 2013 XTS Sedanista. Otsikkokuvassa on puolestaan hurja Cadillac Cien -superauto (Cien = Sata).

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=u-AIUA0BuxU

http://www.youtube.com/watch?v=jrBRhSoVib0