Carbon E7 on yksi jenkkien kovimpia tulevaisuuden poliisiautoja – katso myös video!

Amerikkalaisen Carbon Motorsin E7 on tulevaisuuden poliisiauto, jonka luomisessa hyödynnettiin yli 3 200 turvallisuusviranomaisen ja viraston esittämiä toivomuksia käyttökelpoisuudesta ja lujuudesta.

Amerikkalaisen Carbon Motorsin E7 on yksi tulevaisuuden poliisiautoista, jonka luomisessa hyödynnettiin yli 3 200 eri turvallisuusviraston esittämiä toivomuksia käyttökelpoisuudesta, lujuudesta ja käyttökustannuksista. Autoja on varattu jo kaikkiin 50:een Yhdysvaltain osavaltioon poliisi- ja sheriffikäyttöön. Tällä hetkellä tilaajia on 516 ja tilauksia 16 570 kappaletta.

Carbon E7 kiihtyy nollasta sataan n. 6,7 sekunnissa ja kiihtyy varttimaililla 14,7 s/157 km/h. Sivuttaiskiihtyvyys on 0.85 g. Keskikulutus on 8,4 l/100 km. Malli on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä 400 000 kilometriä ilman isompaa huoltoa.

Autot valmistetaan suoratilauksena avaimet käteen -periaatteella. Palvelutoimisto on avoinna 24/7, ympäri vuoden. Kun auton käyttöikä tulee lopullisesti täyteen, sen kierrättämisestä huolehditaan.

Korikehikko on alumiinia ja auto kestää peräänajon 130 km/h nopeudella. Ohjaamossa on kaikki normaalit poliisivarusteet, sekä esimerkiksi hakuvalot. Takaovet on muotoiltu siten, ettei epäilty kolauta kovin helposti kupoliaan.

ESC sekä ABS-jarrut ovat vakiona. Erityistä huomiota kiinnitetään ihanteellisiin koriylityksiin sekä maavaraan. Auto voidaan tilanteen edellyttäessä kaukokäynnistää ja älyavain on kuljettajakohtainen.

Ohjaamosta pystytään valvomaan ympäristöä 360 astetta, ja takaistuimen väkeä voidaan valvoa sekä videon että äänitaltioinnin avulla. Auton sisävalaistus soveltuu pimeänäkö-infrapunalaitteistoa varten (FLIR).

Carbonissa on sisäänrakennetut telineet pumppuhaulikoille ja optimoitu kuljetustila sekä matkustamossa että tavarasäiliössä. Etu- ja takamatkustamon väliseinä on sisäänrakennettu ja siten erityisen lujarakenteinen.

Carbon Motors Corporation toimii Connersvillessa, Indianan osavaltiossa.

Tiesitkö muuten, että Yhdysvalloissa on yli 19 000 viranomaisyksikköä, joilla on käytössään yli 425 000 partioautoa? Se on huikea lukema.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuvat: Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=EHC0iE5OCTs&feature=related