Checker-taksinkuljettaja Tony New Yorkista kertoo – katso 2 videota!

Newyorkilainen taksinkuljettaja Tony muistelee vauhdikkaalla videolla edesottamuksiaan taksin ratissa 1970-luvulla. Ajokkina oli pomminvarma, keltainen Checker-taksi. Katso ja kuuntele mainio video! Toisella videolla koeajetaan hienolla 1956 Checkerillä.

Newyorkilainen taksinkuljettaja Tony muistelee videolla edesottamuksiaan taksin ratissa 1970-luvulla. Ajokkina oli pomminvarma, keltainen Checker-taksi. Katso ja kuuntele mainio video!

Tony luotsasi Manhattanilla taksia osa-aikaisena kuljettajana 1970-luvun alussa, käydessään ohessa collegea New York Cityssä.

Supertilavat Checker-mallit olivat enemmän kuin luotuja taksiin, ja käytännössä ainoastaan siihen tarkoitukseen niitä valmistettiinkin. Niinsanottu "normaalipitkäkin" versio kääntyi melkein oman akselinsa ympäri.

Checker-takseja valmisti Checker Motors Corporation, Kalamazoossa, Michiganissa. Tuotanto päättyi vuonna 1982. Nykyään Checkerit ovat tavoiteltuja klassikkoja. Merkki valmistaa tänä päivänä osia GM:lle.

Kuten ensimmäinen video osoittaa, taksin ajaminen New York Cityssä noin kuuden kuukauden pestin ajan osoittautui hyvin mielenkiintoiseksi...

Katso myös toinen video, jossa ajetaan lenkki hieman varhaisemmalla eli 1956 Checker Model AA Drivermatic Specialilla ja perehdytään omistajan kertomana kyseisen mallin ominaisuuksiin. Mallissa oli mielenkiintoisia komponentteja, kuten Studebaker-kuormurin mittaristo, ratti ja ohjauspylväs. Ja kyllä: upeakuntoinen sisusta on lähes alkuperäinen, eikä entisöity!

Teksti: J. Peltonen

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=M6wVPhyuYW8

 

http://www.youtube.com/watch?v=tMh9UUOLBQM&feature=related