Chevrolet Colorado on 4-ovinen pick-up

Uusi Chevrolet Colorado on vielä konseptiauto, mutta hyvin lähellä tämän vuoden aikana esiteltävää tuotantomallia. Konseptiauton tuotantoversion myötä Chevrolet laajentaa pick-up-myyntinsä kattamaan koko maailman. Bangkokin autonäyttelyssä esitelty Coloradon konseptimalli on mitoiltaan ja olemukseltaan lähes valmis. Toisaalta se on perinteisesti käytännöllinen työkalu kaikkiin kuljetuksiin, mutta samaan aikaan neliovisen, pitkällä ohjaamolla varustetun mallin tilat riittävät monen perheen tarpeisiin. Tavaraa mahtuu lavalle pienen muuttokuorman verran.

Uusi Chevrolet Colorado on vielä konseptiauto, mutta hyvin lähellä tämän vuoden aikana esiteltävää tuotantomallia. Konseptiauton tuotantoversion myötä Chevrolet laajentaa pick-up-myyntinsä kattamaan koko maailman.

Bangkokin autonäyttelyssä esitelty Coloradon konseptimalli on mitoiltaan ja olemukseltaan lähes valmis. Toisaalta se on perinteisesti käytännöllinen työkalu kaikkiin kuljetuksiin, mutta samaan aikaan neliovisen, pitkällä ohjaamolla varustetun mallin tilat riittävät monen perheen tarpeisiin. Tavaraa mahtuu lavalle pienen muuttokuorman verran.

Uusi malli korvaa Yhdysvaltojen markkinoilla nykyisen Coloradon. Aasiassa vanha Isuzu D-Typeen perustuva avolava saa väistyä uuden mallin tieltä ja Euroopassa Colorado tarkoittaa tulevaisuudessa Chevroletin paluuta pick-up -segmenttiin.

Kojelauta jatkaa uusimpien mallien viitoittamaa, Corvettesta tuttua linjaa, jossa kojelauta on jaettu selkeästi kahteen osaan kuljettajan ja etumatkustajan eteen. Kojelauta kaareutuu oviin antaen vaikutelman muotojen yhteneväisyydestä. Ohjaamon suunnittelussa on pyritty siihen, että se on selvästi nykyisin myynnissä olevia pick-upeja ylellisempi.

Varustelu on korkeatasoinen, sillä siihen kuuluvat muun muassa kaksialueinen automaatti-ilmastointi ja ergonomisesti keskikonsoliin sijoitettu 7-tuumainen näyttöruutu.

Chevrolet Colorado on jatkoa Letukan kasvustrategialle, jossa on esitelty nopeaan tahtiin täysin uusi mallisto. Tänä vuonna ensimmäisenä uutuuksista on ehtinyt myyntiin seitsemänpaikkainen tila-auto Orlando ja tulossa on paljon malleja, kuten täysin uusi Aveo, urheilullinen viisiovinen Cruze hatchback ja legendaarinen Camaro.

Teksti: Harry Kuurio

Kuva: Handout