Chevrolet Volt Eurooppaan aikataulussa, Opel Ampera väliaikaisesti jäihin

Saksalaisen Automobilwoche-verkkosivuston mukaan Opel on keskeyttänyt toistaiseksi Ampera-sähköauton tuotannon, koska teknisesti identtinen Chevrolet Volt syttyi törmäystestissä palamaan.

Saksalaisen Automobilwoche-verkkosivuston mukaan Opel on keskeyttänyt toistaiseksi Ampera-sähköauton tuotannon, koska teknisesti identtinen Chevrolet Volt syttyi törmäystestissä palamaan.  Chevrolet julkistaa Voltin Keski-Euroopassa tammikuussa.

Sekä Volt että Ampera ovat teknisesti identtisiä ja molempia valmistetaan samalla GM:n tehtaalla Hamtramckissa, lähellä Detroitia. Amerikkalaisten tekemät tutkimukset ovat edelleen käynnissä.

– Emme toimita Amperoja toistaiseksi asiakkaille, ennen kuin on varmistettu korkeajänniteakkujen olevan turvallisia, kerrotaan Opelin tehtaalta.

Opel on jo aloittanut toimitukset Saksaan, Belgiaan, Ranskaan, Hollantiin ja Sveitsiin. Vauxhall aikoo julkistaa oman painoksensa toukokuussa Britanniassa.

GM aikoo myydä Euroopassa tulevana vuonna 10 000 Amperaa. Chevroletin tehtaan edustajan mukaan testipalolla ei ole vaikutusta Voltin markkinoille tuomiseen Euroopassa. Voltit ovat jo matkalla europiirimyyjille. Malli on ollut USA:ssa myynnissä vuodesta 2010.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: Chevrolet