Corvette Stingray C7 näyttää tältä!

Detroitin autonäyttelyn (14.–27. tammikuuta) päätähdeksi on nousemassa uusi Corvette Stingray C7, jonka vauhdikkaan nostalginen muotoilu on muuttunut edeltäjäänsä kulmikkaammaksi.

Neljä takavaloa ovat oikeastaan ainoa seikka, joka tuo suoranaisesti mieleen Corvette C6:n, mutta nekin ovat jälleen kerran kulmikkaat, kuten Corvette C4:ssä. Myös neljä kulmikasta, keskelle asemoitua pakoputkea noudattelevat samaa muototeemaa.

Chevrolet Corvetten sukupolvien välistä muutosta kuvaa osuvasti se, että C7:ssä on vain kaksi samaa osaa kuin C6-mallissa. Ne ovat irrotettavan kattopaneelin takalukitus ja ohjaamon ilmansuodatin. Kaikki muu autossa on täysin uutta.

Pitkähkö keula ja näyttävä jäähdytinsäleikkö antavat Vettelle aivan uudenlaisen , mielestämme edeltäjää ratkaisevasti makeamman ja mallin ominaistyyliin sopivan ulkonäön.

Corvette Stingray C7 on tuttuun tapaan etumoottorinen ja takavetoinen, eikä keskimoottoriratkaisuun ole kustannussyistä lähdetty. Corvette Stingray C7:n painonjakauma on täydellisesti se, mitä aina tavoitellaan: 50/50 %. Pituutta Vettellä on 4,50 metriä.

6,2-litraisesta suorasuihkutuksella varustetusta vapaasti hengittävästä ja uudelleen suunnitellusta pikkulohko-V8:sta saadaan tehoa 450 hevosvoimaa sekä maksimivääntöä 610 Nm. Uutuuspiirteenä Corvetten V8:ssa on ensi kertaa sylinterien lepuutusjärjestelmä.

Voima siirtyy takapyöriin kuusiportaisen manuaalilaatikon tai seitsemännopeuksisen automaattivaihteiston välityksellä.

Vakiovarusteena Corvette Stingray C7:ssä on 18-tuumaiset aluvanteet, mutta saatavilla on myös 19-tuumaiset kiekot.

Vuoden 2013 kolmannella neljänneksellä on luvassa myös odotetun Corvette C7 Convertiblen esittely.

Katso myös 2014-mallisen Stingrayn demovideo.

 

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=kvWTUN77950