CTEK tuo markkinoille uudet I-sarjan akkulaturit

24V-latausratkaisu on tarkoitettu kaikkein vaativimpiin olosuhteisiin

Maailman johtava ajoneuvojen akkujen huoltoon erikoistunut yhtiö CTEK on tuonut markkinoille tehokkaat, joustavat ja turvalliset 24V-akkulaturit I2420 (20A, 24V) ja I2440 (40A, 24V).

Kevyet ja pienikokoiset laitteet on suunniteltu erityisesti teollisiin sovelluksiin käytettäviä 24V-akkuja varten, ja ne maksimoivat akkujen suorituskyvyn erityisen vaativissa olosuhteissa. CTEKin I-sarjan latureiden monipuoliset latausohjelmat, edistyksellinen teknologia ja korkea IP-luokitus tekevät niistä täydellisen 24V-ratkaisun teolliseen akkujen lataamiseen.

Akku on kiistämättä teollisen ajoneuvon sydän. Vaatimukset painoa, tilantarvetta ja ajoneuvon toimintaympäristöä kohtaan ovat johtaneet siihen, että akut ovat pienenemässä ja niiden säännöllisen lataamisen tarve kasvaa.

”Jos akkua ei säännöllisesti ladata sataprosenttisesti täyteen, sen kapasiteetti ja elinikä lyhenevät rajusti. Tämä johtuu akun liiallisesta sulfatoitumisesta ja akkuhapon kerrostumisesta. Ajoneuvon käyttötapa, akun tyyppi ja sen lataustapa vaikuttavat keskeisesti akun suorituskykyyn” kommentoi CTEKin Integrated Solutions -osaston liiketoimintajohtaja Marcus Olofsson.

Uudet I2420 ja I2440 -laturit on kehitetty vastaamaan teollisen sektorin erityistarpeita ottaen huomioon etenkin vaativa toimintaympäristö, korkea hyötysuhde, turvallisuus ja joustavuus.

Laturit on suunniteltu käytettäviksi kaiken tyyppisissä 24V-ajoneuvoissa tai sijoitettaviksi pysäköinti- tai huoltotiloihin. Laturisarjan yleisiin ominaisuuksiin kuuluvat:

Ainutlaatuinen ’Resonant Converter’-muuntajateknologia synnyttää suuria määriä virtaa ennennäkemättömällä 94 prosentin hyötysuhteella. Näin saavutetaan optimaalinen lataustulos mahdollisimman lyhyessä ajassa. Uusi teknologia mahdollistaa latureiden toiminnan äärimmäisissäkin lämpötiloissa lataustehon laskematta.

Akkutyypin, -koon ja ajoneuvon käytön mukaan valittavat latausohjelmat varmistavat aina parhaan lataustuloksen. Molemmilla latureilla voi ladata kaikentyyppisiä 24V-akkuja, mukaan lukien normaalit neste- ja märkäakut, Kalsium (Ca/Ca), Gel, AGM, EFB ja Litium LIFePO4.

I2420- ja I2440-laturit elvyttävät ja lataavat automaattisesti jopa 0,5 V tasolle syväpurkautuneita akkuja käyttämällä erityistä latausalgoritmia.

Pitkälle kehitetty elektroniikka tekee I2420:n ja I2440:n pysyvästä asennuksesta täysin turvallista. Drive-off-suojaus varmistaa, ettet voi käynnistää ajoneuvoa, jos se on kiinni laturissa. Vääränapaisuussuojaus, ylijännitesuojaus ja sisäänrakennettu lämpösensori tekevät laturista täysin turvallisen akulle, ajoneuvolle ja käyttäjälle.

Laturin rungon LED-valot osoittavat akun lataustason, jotta tiedät, milloin on latauksen aika. Lisävarusteena on saatavissa LED-johto siltä varalta, että laturi on vaikeasti nähtävässä tai saavutettavassa paikassa. Molemmat yksiköt tallentavat 200 viimeisintä yksittäistä lataussykliä, mukaan lukien keskeneräiset syklit, jotka CTEK voi purkaa tarvittaessa analysoitaviksi.

I2420- ja I2440-laturit on kehitetty käyttöön kaikkein ankarimmissa olosuhteissa. Hitsattu kotelo tekee laitteesta täysin suljetun. Laturit on rakennettu mustasta, eloksoidusta alumiinista, ja ne ovat veden- ja pölynkestäviä (IP64).

”Optimaalisessa kunnossa oleva 24V-akku takaa ajoneuvon luotettavuuden ja lyhentää seisonta-aikaa. Tuottavuus kohenee ja huolenaiheita on vähemmän”, Marcus Olofsson sanoo.

”Saamamme palautteen perusteella tiedämme, että joustavuus, tehokkuus, kestävyys ja turvallisuus ovat keskeisiä vaatimuksia, kun akkuja ladataan äärimmäisen koettelevissa teollisuusympäristöissä. CTEKin I2420- ja I2440-laturit vastaavat kaikkiin näihin tarpeisiin hyödyntäen uusinta teknologiaa, joka maksimoi akkujen suorituskyvyn”, hän jatkaa.