Delta Auto taipui - Kian supertakuu siirtyy sittenkin!

Kian supertakuu siirtyy vuosimallista 2010 lähtien myös autoliikkeestä ostetun auton mukana seuraavalle omistajalle.

Auto Bild Suomen saamien tietojen mukaan vuosimallista 2010 lähtien Kian 7 vuoden takuu siirtyy jatkossa myös autoliikkeestä ostetun auton mukana seuraavalle omistajalle. Kyseessä on merkittävä kädenojennus käytetyn auton ostajalle.

Suomen automarkkinoilla melkoisen myrskyn viime vuosina nostattanut Kia tarjoaa autoilleen 7 vuoden tai 150 000 kilometrin takuun. Kian varsinaisen tehdastakuun pituus oli aiemmin viisi vuotta, mutta moottorin ja voimansiirron osalta sen pituus oli 7 vuotta tai 150.000 km.

Maahantuoja Delta Auto on kuitenkin aiemmin laajentanut takuun käsittämään koko auton seitsemän vuoden ajaksi. Takuun laajennus on ollut voimassa vain Suomessa. Mallivuodesta 2010 alkaen 7 vuoden takuu on nyt 100-prosenttisesti tehdastakuu.

Laajennetun takuun ehdoksi Delta asetti ensin takuuhuoltojen suorittamisen vain sen itse määrittämissä huoltopisteissä. Tämä oli kuitenkin EU:n kilpailulainsäädännön vastainen ehto, jonka oikeudenmukaisuudesta kiisteltiin. Delta Motor Group Oy on sittemmin luopunut ehdon noudattamisesta, eikä se koske esimerkiksi suosittua Cee'd-mallia lainkaan.

Takuuehtoihin on sisältynyt myös lauseke, jonka mukaan takuu siirtyy auton mukana vain, jos auto siirtyy suoraan yksityiseltä käyttäjältä toiselle. Jos auto on siirtynyt vaihdon yhteydessä autoliikkeen omistukseen, on sen takuu tähän asti rauennut. Nyt tästäkin ehdosta on luovuttu.

Teksti: H. Kuurio

Kuva: Handout